Yuksekte calismalarda asagidaki koruma tedbirlerinden hangisi ilk once uygulanir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
250.424
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Yüksekte çalışmalarda aşağıdaki koruma tedbirlerinden hangisi ilk önce uygulanır?​

Yüksekte yapılan çalışmalarda aşağıdaki hususlara uyulur: a) Yüksekte yapılması zorunlu olmayan montaj ve benzeri çalışmaların mümkün olduğunca öncelikle yerde yapılması sağlanır.

Yüksekte çalışma için en fazla rüzgar hızı nedir?​

Yüksekte çalışma için maksimum rüzgâr hız sınırının 45 km/saat olduğu, fırtınalı günlerde bu çalışmaların durdurulması gerektiği bilinmelidir.
Yüksekte Çalışma Ekipmanları ne zaman kontrol edilmelidir?
Yüksekte Çalışma Ekipmanları Ne Zaman Kontrol Edilmelidir? Yükseklikte yapılan işlerin ciddi tehlike arz ettiğinden bahsettik. Bu sebeple bu alanda kullanılan yüksekte çalışma ekipmanlarının düzenli aralıklarla kontrolünün yapılması gerekmektedir.
Yüksekte çalışma ne demek?
Ülkemiz mevzuatında yüksekte çalışma “seviye farkı bulunan ve düşme sonucu yaralanma ihtimalinin oluşabileceği her türlü alanda yapılan çalışma” şeklinde tanımlanmaktadır [1].

Yüksekte yapılan çalışmalarla ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi öncelik sırasına göre ilk sırada yer alır?​

Yüksekte çalışma sırasında mutlaka merdiven, hareketli veya sabit platform, forklift sepeti, iskele sistemleri ve gerekli kişisel koruyucu donanımlar kullanılmalıdır. Yüksekte yapılması zorunlu olmayan montaj ve benzeri çalışmaların mümkün olduğunca öncelikle yerde yapılması sağlanmalıdır.

Yüksekte çalışmada çalışanların güvenliği öncelikle hangi tedbirlerin alınması gerekmektedir?​

Yüksekte yapılacak çalışma yerlerinde çalışanların güvenliği öncelik arz etmeli, yüksekten düşmenin önlenmesi standartlara uygun korkuluklar, düşmeyi önleyici platformlar, çalışma iskeleleri, güvenlik ağları veya hava yastıkları gibi toplu koruma önlemleri ile sağlanmalı.
Yüksekte çalışma eğitimi kaç saat olmalı?
Yüksekte Çalışma Eğitimi Genel Bilgiler Eğitimler 1 gün teorik ve 1 gün uygulamalı olarak toplam 16 saat sürmektedir. Eğitimlere katılım zorunludur. Eğitim sonunda yapılacak olan sınavlarda 70 puan ve üzerinde alan katılımcılara sertifika düzenlenmektedir.
En güvenli yüksekte çalışma ekipmanı nedir?
Yüksekte çalışma ekipmanları içerisinde en fazla kullanılan iş güvenlik ürünleri arasında yer alan Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri, inşaat işçileri için hayati bir öneme sahiptir.
Platform, el merdiveni, iskele, manlift, yükseltilebilir platformlar vb. ekipmanlar ile yapılan çalışmalar; zemin seviyesinden yüksekte, açıklık ve kırılabilir yüzeyler üzerinde, düşme ihtimali olan kenarlarda yapılan çalışmalar yüksekte çalışmalara örnek olarak verilebilir.
Yüksekte çalışma işlerinde kullanılan makine ve ekipmanlara ek olarak paraşüt tipi emniyet kemeri, emniyet halatları, şok emici halatlar, emniyet kancaları, baret, güvenlik ağı gibi gerekli kişisel koruyucu donanım da amaçlarına uygun şekilde kullanılıyor olmalıdır.
Iskelede çalışma yapılırken nelere dikkat edilmeli?
Gerekli tedbirler almadan kesinlikle çatı üzerine çıkılmayacaktır. 15- İskele çalışmalarında emniyetli çalışma sistemleri olmalıdır. Böyle bir sistem yoksa iskele çalışanları paraşüt tipi emniyet kemeri kullanmalıdır. 16- İskele üzerinde tüm emniyet tedbirleri alınsa bile işçiler yalnız başlarına çalışmamalıdır.
 
Geri
Üst