AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yuksekogretimde Kalite Guvence Sistemi Nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yükseköğretimde Kalite Güvence Sistemi Nedir?​

Kalite Güvencesi Sistemi; yükseköğretim kurumlarının eğitim-öğretim, araştırma ve toplumsal katkı faaliyetleri ile idari hizmetlerinin iç ve dış kalite güvencesi ve akreditasyon süreçlerini planlama ve uygulama esaslarının tümünü kapsar.

YÖKAK nedir ne işe yarar?​

YÖKAK bu amaçla yükseköğretim kurumlarının kendi kalite güvencesi sistemlerini oluşturmalarına ve geliştirmelerine rehberlik etmektedir. YÖKAK’ın ikinci görevi, ulusal ve uluslararası akreditasyon kuruluşlarının yetkilendirilmesi ve tanınması süreçlerini yürütmektir.
Yükseköğretim sisteminin en önemli paydaşları olan öğrenci değerlendiricilerin; üniversitelerdeki eğitim öğretim süreçlerini, öğrenme kaynaklarını ve yaşam alanlarını öğrenci gözüyle değerlendirerek programa katkı vermeleri beklenmektedir.
Iç kalite güvence sistemi nedir?
Kalite ve kalite güvencesi nedir?
Kalite güvencesi (QA), üretilen ürünlerdeki hataları ve kusurları önlemenin, müşterilere ürün veya hizmet sunarken sorunlardan kaçınmanın bir yoludur. Kalite yönetimi ve kalite kontrolünde bu kusur önleme, kalite kontrolünde kusur tespiti ve reddinden çok farklıdır.

Kalite güvence modeli nedir?​

Kalite güvencesi bir ürün veya hizmetin kalite konusunda belirtilmiş gerekleri yerine getirmesinde yeterli güveni sağlamak için uygulanan planlı ve sistematik etkinlikler bütünü olarak tanımlanmaktadır.

YÖKAK tam akreditasyon nedir?​

Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) yükseköğretim kurumlarındaki kalite güvencesi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemi süreçlerinin “planlama, uygulama, kontrol etme ve önlem alma” döngüsü kapsamında değerlendirilmesini sağlayan bir dış değerlendirme yöntemidir.
Kurum İç Değerlendirme Raporu (KİDR); kurumun yıllık iç değerlendirme süreçlerini izlemek, Kurumsal Dış Değerlendirme Programında ve/veya Kurumsal Akreditasyon süreçlerinde esas alınmak üzere kurum tarafından her yıl hazırlanır.
Yökak kurumsal akreditasyon nedir?
Yükseköğretim kalite Kurulu nerede?
Yükseköğretim Kalite Kurulu

Kalite güvence nedir ne iş yapar?​

Kalite Güvence departmanının başlıca sorumluluğu, ürünlerin ve süreçlerin müşterilerin teknik özelliklerine ve standartlarına uygun olduğundan emin olmak için kalite uygulamalarının uygulaması, desteklemesi ve yönetmesidir.

Geri