Yuksekogretim ogrencilerinin ogretim elemanlarina karsi izlemesi gereken etik sorumluluklar nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yükseköğretim öğrencilerinin öğretim elemanlarına karşı izlemesi gereken etik sorumluluklar nelerdir?​

h. Öğrenciler, öğretim elemanları hakkında bilerek, yanlış ve kötü niyetli açıklamalarda bulunmamalıdırlar. i. Öğrenciler, öğretim elemanlarının profesyonel kararlarını ve davranışlarını etkileyebilecek ya da etkileme görüntüsü verebilecek herhangi bir hediyeyi veya ikramı öğretim ele- manlarına sunmamalıdırlar.
Öğrencilerin etik sorumlulukları nelerdir?
Öğretim Elemanlarının Öğrencilere Karşı Sorumlulukları Etik İlkeler (AAUP, 2011) a) Öğrencilerinin serbestçe öğrenmelerini desteklemek, b) Öğrencilere kendi disiplinlerinin en yüksek bilimsel ve etik standartlarını sergilemek, c) Öğrencilere bireyler olarak saygı göstermek, düşünsel (entelektüel) rehber ve danışman …
Akademisyenin etik yükümlülükleri nelerdir?
Araştırmacı kendine karşı da dürüst olmalıdır. Profesyonel standartlara bağlılık araştırma kariyerinde kişisel dürüstlüğün de temelini oluşturur. Araştırma günlük hayattaki dürüstlük, kurallara uygunluk, açıklık, tarafsızlık, güvenilirlik ve başkalarına saygı benzeri etik değerlere dayanmalıdır.

Bilimde etik davranış ilkeleri nelerdir?​

Bilimde Bilimsel Etik Davranış ve Standartlar
Öğrencilerin etik dışı davranışları nelerdir?
Eğitimde genel olarak gözlemlenen etik dışı davranış biçimleri ise; ayrımcılık, ihmal, taciz, rüşvet, yolsuzluk, görev ve yetkiyi kötüye kullanma, şiddet, baskı, hakaret, istismar ve kötü alışkanlıklar gibi davranış biçimleridir (Teyfur, 2020, s. 201).
Öğrenci etiği nedir?
İnsanlara yararlı mal ve hizmetler üretmek ve bunun karşılığında para kazanmak için yapılan, belli bir eğitimle kazanılan sistemli bilgi ve becerilere dayalı, kuralları toplumca belirlenen ve etik değerleri kapsayan etkinlikler bütünüdür (Kuzgun,2000:3).

Bilimde etik davranış standartları nelerdir?​

Geri