AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yuksek lisansa nasil kabul edilir?

Editör

Yeni Üye

Yüksek lisansa nasıl kabul edilir?​

YÜKSEK LİSANS BAŞVURU ŞARTLARI Yüksek lisans programına başvurabilmek için adayların, lisans diplomasına ve başvurduğu puan türünde yükseköğretim kurumu senatosu tarafından belirlenecek 55 puandan az olmamak üzere Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) puanına sahip olmaları gerekir.

Yüksek lisans mülakatına kim girer?​

Yüksek lisans mülakatına kim girer?
Aslında mülakat bir sınav değildir ama yüksek lisans mülakat sınavı da denir. Master mülakatlarına bölüm hocaları katılırlar. Bazen sadece bir, bazen birkaç hoca aynı anda mülakatta bulunabilir. Programlar resmi olarak bazı yüzdeler açıklasa da aslında mülakat işin en can alıcı ve en büyük yüzdeye sahip kısmıdır.

Yüksek lisans bilim sınavı nasıl olur?​

Yüksek lisans bilim sınavı nasıl olur?
Bilim sınavları genelde az sayıda sorudan oluşmakta ve klasik formatta yani yazılı olarak yapılmaktadır. Sorular genelde geniş kapsamlıdır. Eğer başvuru yaptığınız yüksek lisans programı spesifik bir alan değilse, detaya inerek uzmanlık seviyesinde sorular sorulmaz.

Bilim sınavı ve mülakat nedir?​

yazılı sınavdır. çoktan seçmeli de olabilen sınavmış. üniversitelerin yüksek lisans ve doktora programlarına öğrenci kabul etmeden önce uyguladıkları mülakat. yazılı ve sözlü diye ikiye de ayrılabiliyor. buradan alınan puan da ön eleme listesindeki puanlara katılıyor ve sıralama oluşuyor.

Yüksek lisans için mülakat şart mı?​

Yüksek lisans için mülakat şart mı?
Soru: TEZSİZ Yüksek Lisans programlarına (ikinci öğretim ya da uzaktan eğitim) başvuru yapanlar da mülakata girecekler mi? Cevap: Evet, her iki TEZSİZ Yüksek Lisans programlarına başvuranlar da önceden belirlenen gün, saat ve yerde mülakata gireceklerdir.

Mülakat sınavı ne demek?​

Mülakat sınavı ne demek?
Mülakat, çalışan alımı yapan firma yetkilileri ve işe başvuran adayların birbirlerini tanımak için yaptıkları iş görüşmesine denir. Mülakat sırasında, başvuran adayın eğitim geçmişi, çalışma koşulları, adayın tecrübeleri ve karakteri, bilgi birikimi, hedefleri ve kariyer planı konuşulur.

Yüksek lisansa başvuruda bulunmak isteyen adayların belirli şartları yerine getirmeleri gerekmektedir. Lisans diplomasına sahip olmalarının yanı sıra, başvurdukları puan türünde yükseköğretim kurumu senatosu tarafından belirlenen 55 puandan az olmamak üzere ALES puanına sahip olmaları gerekmektedir.

Yüksek lisans mülakatına genellikle bölüm hocaları katılır. Mülakat, resmi olarak belirtilmiş yüzdeleri olsa da aslında başvuran adayın en önemli değerlendirme kriteridir. Mülakat sırasında adayın akademik yeterlilik, motivasyon ve uygunluk gibi konular üzerinde durulabilir.

Yüksek lisans bilim sınavı genellikle yazılı bir sınavdır ve içeriği geniş kapsamlı sorulardan oluşabilir. Eğer başvurulan program spesifik bir alana odaklanmış değilse, genel sorular sorulabilir. Sınav genellikle çoktan seçmeli veya klasik formatta yapılmaktadır.

Mülakat sınavı, adayın ve işverenin bir araya gelerek bir iş görüşmesi şeklinde gerçekleşen bir görüşmedir. Adayın eğitim geçmişi, deneyimleri, hedefleri ve kişilik özellikleri gibi konular hakkında bilgi almak amacıyla yapılan bir etkileşimdir. Mülakat sırasında adayın işe uygunluğu ve potansiyeli değerlendirilir.

Geri