AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yuksek lisans yabanci dil Sarti Kalkti mi?

Editör

Yeni Üye

Yüksek lisans yabancı dil Şartı Kalktı mı?​

Yüksek Lisansta Yabancı Dil Şart mı? Tezsiz yüksek lisans programlarında genel olarak yabancı dil şartı aranmaz.

BHP nedir yüksek lisans?​

BHP nedir yüksek lisans?
Soru: Bilimsel Hazırlık Programı (BHP) nedir? Cevap: Bilimsel Hazırlık Programı, farklı bilim dalından mezun olan öğrencilerin Yüksek Lisans ya da Doktoraya başlamadan önce devam edecekleri 1 yıllık hazırlık programıdır. Bir öğrencinin bilimsel hazırlık görüp görmeyeceğine ilgili Anabilim Dalı Başkanlığı karar verilir.

Istanbul Üniversitesi Ielts kabul ediyor mu?​

Soru: YDS, ÜDS, KPDS, TOEFL, IELTS, vb. yabancı dil sınavları kaç yıl geçerlidir? kabul edilmektedir. Konu hakkında ÖSYM’nin internet sitesinde daha geniş açıklama vardır. Lütfen, “Başvuru Koşulları” ile ilgili duyuruyu ve eklerini dikkatlice okuyunuz.

Yüksek lisans YDS zorunlu mu?​

Yüksek lisans YDS zorunlu mu?
2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılı Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programları için lisansüstü başvurularında, adayların program için gerekli asgari YDS puanını almaları koşulu ile sıralama puanı hesaplamasında yer alan Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonucu değerlendirme dışı bırakılmıştır.

Yüksek lisans için hangi dil sınavına girilir?​

Yüksek lisans başvuruları için gerekli yabancı dil sınavları arasında, YDS (Yabancı dil bilgisi seviye tespit sınavı) e-YDS (Elektronik yabancı dil sınavı) YÖKDİL sınavı (Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı)

BHP dersi ne demek?​

BHP dersi ne demek?
1) Bilimsel hazırlık programı (BHP) aşaması: Yüksek lisans ve doktora programlarına başvuran ve nitelikleri Üniversitelerarası Kurul tarafından hazırlanarak 1/7/2006 tarihli ve 22683 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 3 üncü maddesi ile bu Yönetmeliğin 7 nci maddesinde …

Istanbul Üniversitesi ALES kaç puan istiyor?​

Adayların ALES veya eşdeğeri sınavdan başvurduğu programın puanı türünde 55, dört yıllık lisans mezunları için 80 veya karşılığı nottan az olmamak üzere Senatoca belirlenen notu almış olmaları gerekir.

Yüksek lisans yaparken sınav oluyor mu?​

Yüksek lisans yaparken sınav oluyor mu?
Yönetmeliğe bakıldığında özetle yüksek lisans başvurularında temel olarak ALES, lisans ortalaması ve bilimsel değerlendirme ve/veya mülakat sınavları istenmektedir. Bu puanların alt limitleri ise üniversitenin senato kararına göre belirlenir.

Alessiz yüksek lisans olur mu?​

Tezsiz yüksek lisans programları için ALES şartı kaldırılmıştır. Hem vakıf hem de devlet üniversitelerinde tezsiz yüksek lisans eğitimi için ALES’e girmek zorunda değilsiniz. Bir yüksek lisans programlı tezli ve tezsiz olmak üzere iki şekilde yürütülebilir.

Yüksek lisans için YDS şartı var mı?​

Yüksek lisans için YDS şartı var mı?

Koç YÖKDİL kabul ediyor mu?​

Resmi transkript (Gidilen tüm üniversitelerden alınmış) ALES puanı (Başvurduğu programın puan türünde minimum 55) YDS-YÖKDİL puanı (Minimum 60)

YLSY sadece doktora kimler başvurabilir?​

YLSY sadece doktora kimler başvurabilir?
YLSY kapsamında sadece yüksek lisans, sadece doktora ya da yüksek lisans ve doktora öğrenimi görülebilir. Üniversiteler adına öğrenim görenlerin doktora derecesi, diğer kamu kurumları adına öğrenim görenlerin yüksek lisans derecesi ile öğrenimlerini tamamlaması gerekmektedir.

Tezli yüksek lisans için YDS şart mı?​

Koç Üniversitesi Hazırlık zor mu?​

Koç Üniversitesi Hazırlık zor mu?
Koç KUEPE Sınavı Zor mu? KUEPE sınavı, soru çeşitliliği ve test edilen beceriler dikkate alındığında birçok üniversitenin hazırlık atlama sınavına göre daha zorlayıcı bir sınavdır.

Koç Üniversitesi IELTS kabul ediyor mu?​

IELTS kabul edilmemektedir, uluslararası adaylar için TOEFL IBT (Türk adaylar için isteğe bağlı); Türk adaylar ve 99 ile başlayan geçici TC kimlik numarasına sahip olan yabancı vatandaşlar için YÖKDİL & YDS (minimum 80) sınavları kabul edilmektedir.

YLSY hangi ülkelere gönderiyor?​

YLSY hangi ülkelere gönderiyor?
Burs kapsamında dünyanın hemen her yerinde eğitim alabilirsiniz. İngiltere, Almanya, Belçika, İrlanda, Fransa, Hollanda, Kanada, Amerika, Yeni Zelanda, Avustralya, İsveç, Polonya, İtalya ve daha birçok ülke anlaşma kapsamında yer almaktadır.

Yurtdışında yüksek lisans için ALES gerekli mı?​

Yurtdışında yüksek lisans yapmak isteyen adaylarda başvuru için istenen en az 70 ALES puanı 75’e yükseltilecek. Sözlü sınava çağrılacak adaylar, ALES puanının yüzde 40’ı ve lisans mezuniyet notunun yüzde 20’si dikkate alınarak belirlenecek.

YLSY sadece doktora ne demek?​

YLSY sadece doktora ne demek?

YDS puanı olmadan yüksek lisans yapılır mı?​

Tezli ve tezsiz olarak ayrılan yüksek lisans eğitimlerinin tezli eğitimlerinde, ALES şartı dışında bazı üniversiteler tarafından YDS ve benzeri sınavlardan geçerli not skalası istenebilmektedir. Genel olarak tezsiz yüksek lisansta böyle şartlar yoktur.

Yüksek lisans başvurularında yabancı dil şartı ile ilgili bilgiler verilmiş. Tezsiz yüksek lisans programlarında genel olarak yabancı dil şartı aranmamaktadır. Ancak tezli yüksek lisans ve doktora programları için YDS puanı gerekliliği bulunmaktadır. 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılı için tezli yüksek lisans ve doktora programları için YDS puanı alınmasının koşul olmadığı açıklanmış. YDS ise genel olarak yüksek lisans başvurularında sıkça talep edilen bir yabancı dil sınavıdır.

Bilimsel Hazırlık Programı (BHP) ise farklı bilim dallarından mezun olan öğrencilerin yüksek lisans veya doktoraya başlamadan önce devam ettikleri 1 yıllık hazırlık programıdır. Bu program bir öğrencinin alıp almayacağına ilgili Anabilim Dalı Başkanlığı karar vermektedir.

Ayrıca, tezsiz yüksek lisans programları için ALES şartının kaldırıldığı, bu programlara ALES sınavına girmenin gerekli olmadığı belirtilmiş. Yüksek lisans başvurularında genel olarak ALES, lisans ortalaması, bilimsel değerlendirme ve/veya mülakat sınavları istendiği ifade edilmiş. Ancak bu puanların alt limitlerinin üniversitenin senato kararına göre belirlendiği vurgulanmış.

Diğer yandan, YLSY (Yüksek Lisans ve Doktora Burs Programı) kapsamında sadece yüksek lisans, sadece doktora veya hem yüksek lisans hem de doktora öğrenimi görülebileceği belirtilmiş. Burs kapsamında dünyanın farklı ülkelerinde eğitim alma imkanı bulunmaktadır.

Son olarak, koç üniversitesi için hazırlık ve yüksek lisans başvuru şartlarına dair bilgilerde yer almaktadır. Koç Üniversitesi'nin hazırlık atlama sınavı olan KUEPE'nin diğer üniversitelerin hazırlık atlama sınavlarına göre daha zorlayıcı olduğu ifade edilmiştir. Ayrıca, Koç Üniversitesi'nin IELTS sınavını kabul etmediği belirtilmiş, uluslararası adaylar için TOEFL IBT, Türk adaylar ve 99 ile başlayan geçici TC kimlik numarasına sahip yabancı vatandaşlar için YÖKDİL & YDS sınavlarının kabul edildiği aktarılmış.

Geri