Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yuksek lisans tez suresi ne kadar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yüksek lisans tez süresi ne kadar?​

Programın azami süresi altı yarıyıldır. (2) Tezli yüksek lisans tez savunmasında, tez çalışması jüri tarafından yetersiz bulunan öğrenciye jürinin uygun gördüğü durumlarda tez çalışmasını tamamlaması için en fazla üç ay ek süre verilebilir.

MADDE 29 – (1) Tezli yüksek lisans programının süresi bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç dört yarıyıldır. Programın azami süresi altı yarıyıldır.

Tezli yüksek lisans Tezsize döner mi?​

b) Tezli yüksek lisans programından tezsize geçen öğrenci tezsiz yüksek lisans programları için gerekli kredileri tamamlamak zorundadır. Tezsiz programdan tezli programa geçişte, tezli program için gerekli dersleri alıp başarıyla tamamlaması ve tezsiz programdaki genel not ortalamasının en az 3.00 olması gerekir.
Yüksek lisans süresi nasıl uzatılır?
Öğrenci 2 yıl içerisinde program yeterliliği olan 8 Ders + Tez çalışmasını tamamlayamadığı takdirde, geçmiş dönemlere ait borçlarını kapatmak ve dönem uzatma ücretini ödemek koşuluyla 2 dönem yani 1 yıl daha ek süre talep(Tez Dönemi Uzatma Talep Formu) edebilir.
Yüksek lisans Tezi 1 yılda biter mi?
2 yarıyıl, yani 1 yıl sürüyor. Sürenin sonunda öğrenci dönem projesi yazarak mezun oluyor. Belirtilen sürede mezun olunmazsa öğrenciye 1 yarıyıl daha ek süre veriliyor. Bu sürenin sonunda mezun olunamazsa öğrencinin üniversiteyle ilişiği kesiliyor.

Yüksek lisans ne kadar uzatilabilir?​

Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nin 9 uncu maddesinin birinci fıkrası gereğince; Tezli Yüksek Lisans programında kayıtlı öğrencilerin normal öğrenim süreleri dört yarıyıldır, program en çok altı yarıyılda tamamlanır. Bu süreler sonunda tezlerini bitiremeyen öğrencilerin Üniversite ile ilişiği kesilir.

Aynı anda hem tezli hem tezsiz yüksek lisans yapılabilir mi?​

2- Bir üniversitede Tezli Yüksek Lisans programına kayıtlı öğrenci, başka bir üniversitenin Tezsiz Yüksek Lisans programına kayıt yaptırabilir. Tezsiz yüksek lisans programları yönetmelikte istisna tutulmuştur.
Tezli ve tezsiz yüksek lisans aynı anda yapılır mi?
Biri tezli biri tezsiz olmak şartıyla aynı anda iki yüksek lisans yapabiliyorsunuz.
Yüksek lisans 1 yılda biter mi?

Yüksek lisans ücreti ne kadar?​

2022 Yılı Lisansüstü Eğitim Ücretleri

Yüksek lisans kaç yıl uzatılabilir 2021?​

Tezli yüksek lisans nedir? Tezli yüksek lisans 2 dönem ders (1 yıl), 2 dönem de tez (1 yıl) olmak üzere 4 dönemde (iki yıl) tamamlanır. İhtiyaç olması durumunda dönem olarak uzatma yapılabilir. YÖK’ün hazırladığı Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’ne göre en fazla 2 dönem (1 yıl) daha uzatma yapılabilir.
Tez dönemi uzatılır mı?
afet ve salgın durumlarında, tez aşamasındaki lisansüstü öğrencilerinin talepleri halinde en az 1 yarıyıl, en fazla 2 yarıyıl ek süre verilir ve bu süre azami süreden sayılmaz” hükmü gereğince tez sürenizi 2 dönem daha uzatmanız mümkün.
Tezli yüksek lisans kaç dönemde bitmeli?
Tezli yüksek lisans nedir? Tezli yüksek lisans, 2 dönem ders (1 yıl), 2 dönem de tez (1 yıl) olmak üzere 4 dönemde (iki yıl) tamamlanır. İhtiyaç olması durumunda dönem olarak uzatma yapılabilir.

Tez tek dönemde biter mi?​

ders dönemi iki dönemde iyi bir ortalama ile bitirilmelidir. tez danışmanının aklına yatan düzgün bir tez seçilmelidir. azimli, akademik kariyere yatkın ve zeki bir insan görünümüne bürünülmelidir. tez üç ya da dört ay gibi kısa bir sürede hakkını vererek bitirilmeli ve danışmana kontrol ettirilmelidir.

Yüksek lisans bittikten sonra ne olur?​

Yüksek lisans eğitiminizi tamamladıktan sonra doktora eğitimine başlamanız gerekmektedir. Akademisyen olmanın en önemli basamağı bu diyebiliriz. Başvuru şartları yüksek lisans ile aynıdır. Bu eğitim en az 4 yıl sürmektedir.

Geri