- Konu Yazar
Yüksek lisans tez önerisi en geç ne zaman verilir?
Yüksek Lisans Programlarında tez konusu danışman atandıktan sonra üç ay içinde, Doktora Programlarında ise tez önerisi yeterlilik sınavından sonra altı ay içinde bildirilmelidir.Yüksek lisans bitirmek için kaç kredi?
Yüksek lisans bitirmek için kaç kredi?Tezli yüksek lisans programı bir eğitim-öğretim döneminde 60 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla seminer dersi dâhil en az dokuz ders ve tez çalışması olmak üzere toplam 120 AKTS kredisinden oluşur.
Yüksek lisans alınan dersi doktoraya sayılır mı?
Bu durumda tezsiz yüksek lisans programında alınan dersler enstitü yönetim kurulu kararıyla tezli yüksek lisans programındaki derslerin yerine sayılabilir. (4) Lisans dersleri ders yüküne ve doktora kredisine sayılmaz. (5) Doktora programları ikinci öğretim olarak açılamaz.Ücretsiz yüksek lisans var mı?
Ücretsiz yüksek lisans var mı?Devlet üniversitelerinde tezli yüksek lisans hakkı kazandıysanız, ücretsiz öğrenime devam edersiniz. Vakıf üniversiteleri ve tezsiz yüksek lisans ise ücretlidir. Yüksek lisans ücretleri, üniversitelerin özel olarak belirttiği ücretlerdir.
Yarıyılın sonuna kadar seçip başarılı olmadığı takdirde başarısız sayılır. Doktora tez önerisi savunmasına geçerli bir mazereti olmaksızın en geç 6 ay içinde girmeyen öğrenci başarısız sayılarak tez önerisi reddedilir. Tez önerisinin süresi içinde iki defa üst üste verilmemesi durumunda öğrencinin ilişiği kesilir.
Tez önerisi ne kadar sürede yazılır?
Tez önerisi ne kadar sürede yazılır?Yaklaşık 7 ile 10 sayfa arasında istenmektedir. Yaklaşık üç günde tez önerisi yazılabilir. Yüksek lisans ve lisans arasında süre açısından pek fark yoktur.
Yüksek Lisans en fazla kaç ders alınır?
fazla iki ders (6 kredi) alabilir. Yüksek lisans öğrencisi asgari ders yükünün en az yarısı kadar dersi, kendi anabilim/bilim dalındaki derslerden seçmelidir.Yüksek lisans ders aşaması kaç yıl?
Yüksek lisans ders aşaması kaç yıl?Tezli yüksek lisans eğitim süresi 4 yarıyıldır, yani 2 yıl sürer. Bu sürenin 2 yarıyılı ders dönemidir, tez yazma süresi de 2 yarıyıldır.
Tezimi erişime nasıl kapatırım?
Öğrenci/Tez danışmanı, ciltlenmiş ve onaylanmış tezler ile beraber EABD Öğrenci işleri sekreteliğine tezlerin erişime kapatılması için başvurur. 2.Başvuruda tez danışmanının ve varsa ortak tez danışmanının gerekçeli ve onaylı yazısı bulunmak zorundadır.Yüksek lisans ders dönemi kaç yıl?
Yüksek lisans ders dönemi kaç yıl?Tezli yüksek lisans 2 dönem ders (1 yıl), 2 dönem de tez (1 yıl) olmak üzere 4 dönemde (iki yıl) tamamlanır. İhtiyaç olması durumunda dönem olarak uzatma yapılabilir.
Devlet Üniversiteleri Tezli program ücret alınmamaktadır. Tezsiz programda yukarıdaki ücretler geçerlidir. Vakıf üniversitelerinde özel öğrenci olarak kabul gören lisans mezunu adaylar herhangi bir indirimden yararlanamazlar ve üniversite türü fark etmeksizin öğrenci statüsü alamazlar.
Yüksek lisans başvuru ücreti ne kadar?
Yüksek lisans başvuru ücreti ne kadar?Tezli yüksek lisans eğitimi 4 dönem yani 2 yıl sürmektedir ve bu sürenin 1 yılı tez yazım aşamasıdır. Tezsiz yüksek lisans ise 3 dönem yani 1,5 yıldır.