- Konu Yazar
Yüksek lisans süreci nasıl işler?
Bu programın devamlılık süresi dört yarıyıldır. En fazla altı yarıyılda da tamamlanır. İlk yılı derslerle, ikinci yılı tez yazma süreci ile geçer. Tezli yüksek lisans yapmayı düşünüyorsanız ALES’e girip yeterli bir puan almış olmanız gerekiyor.Tezli yüksek lisans süresi kaç yıl?
MADDE 29 – (1) Tezli yüksek lisans programının süresi bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç dört yarıyıldır. Programın azami süresi altı yarıyıldır.3 dönemde yüksek lisans biter mi?
3 dönemde yüksek lisans biter mi?üç dönemlik versiyonu için şu şartların gerçekleşmesi gerekir: yök yönetmeliği yüksek lisansı 3 dönemde bitirmeye izin verir ama üniversitelerin bu süreyi eğer isterlerse senato kararı ile 4 döneme çıkarmalarına da izin verir(tıpkı yök’ün ders aşaması için koyduğı 21 kredilik sınırı, bölümlerin arttırabiliyor olması …
Yüksek lisans en fazla kaç yıl uzatılabilir?
Yüksek lisans en fazla kaç yıl uzatılabilir?Tezli yüksek lisans, 2 dönem ders (1 yıl), 2 dönem de tez (1 yıl) olmak üzere 4 dönemde (iki yıl) tamamlanır. İhtiyaç olması durumunda dönem olarak uzatma yapılabilir. YÖK’ün hazırladığı Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’ne göre en fazla 2 dönem (1 yıl) daha uzatma yapılabilir.
Yüksek lisans en fazla kaç yıl dondurulabilir?
(3) Azami kayıt dondurma süresi; bilimsel hazırlık programı ve tezsiz yüksek lisansta bir yarıyıl, tezli yüksek lisansta iki yarıyıl, doktora/sanatta yeterlikte dört yarıyıl, askerlik, tutukluluk ve mahkûmiyet durumlarında ise bu hallerin süresi kadardır.Yüksek lisans yaptıktan sonra ne olur?
Yüksek lisans eğitimi, kişinin eğitim aldığı branşta uzmanlaşması ve bu durumu bilimsel bir makaleyle (tez) ispat etmesiyle tamamlanır. Bu eğitimin ardından kişi “bilim uzmanı”, “hekim” , “yüksek mühendis”, “yüksek mimar” gibi unvanlara sahip olur.Yüksek lisans kaç yıl uzatabilir?
Yüksek lisans kaç yıl uzatabilir?Tezli yüksek lisans nedir? Tezli yüksek lisans 2 dönem ders (1 yıl), 2 dönem de tez (1 yıl) olmak üzere 4 dönemde (iki yıl) tamamlanır. İhtiyaç olması durumunda dönem olarak uzatma yapılabilir. YÖK’ün hazırladığı Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’ne göre en fazla 2 dönem (1 yıl) daha uzatma yapılabilir.
Tez ne kadar sürede biter?
Tez ne kadar sürede biter?Eğer yeteri kadar kaynak yoksa sayfa sayısına bakmaksızın daha geç sürede yazılır. Bunun yanında lisans tezlerinde kaynak sıkıntısı olmayan konu yazılmaya çalışılırsa daha erken sürede yazılır. Tez yazarken kaynaklara kolay erişen biri ortalama aklaşık olarak 2 ay gibi sürede lisans tezleri yazılabilir.