- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Yüksek lisans öğrencisi ne yapar?
Yüksek lisans eğitimi, kişinin eğitim aldığı branşta uzmanlaşması ve bu durumu bilimsel bir makaleyle (tez) ispat etmesiyle tamamlanır. Bu eğitimin ardından kişi “bilim uzmanı”, “hekim” , “yüksek mühendis”, “yüksek mimar” gibi unvanlara sahip olur.Yüksek lisans yaparken para veriliyor mu?
Devlet üniversitelerinde tezli yüksek lisans hakkı kazandıysanız, ücretsiz öğrenime devam edersiniz. Vakıf üniversiteleri ve tezsiz yüksek lisans ise ücretlidir. Yüksek lisans ücretleri, üniversitelerin özel olarak belirttiği ücretlerdir.Yüksek lisans dersleri hangi saatlerde olur?
Yüksek Lisans (Tezli) dersleri hafta içi 08:30-17:00 saatleri arasında yapılmaktadır. Yüksek Lisans (Tezsiz) Saatleri: Yüksek Lisans (Tezsiz) dersleri hafta içi 19:00-22:00 saatleri arasında yapılmaktadır.
Yüksek lisans öğrencisine ne denir?
Master programından mezun olan kişilere PhD ünvanı verilir. Özetle master nedir sorusunun yanıtını şu şekilde vermek mümkündür; lisans bittikten sonra devam edilen ve tez kabulunun ardından tamamlanan akademik programa mastar denir. Yüksek lisans, master kelimesinin diğer anlamıdır.Yüksek Lisans kaç para alır?
2021 Yılı Lisansüstü Eğitim ÜcretleriMemur olarak çalışırken yüksek lisans yapabilir mi?
657 sayılı devlet memurları kanununda yüksek lisans dersleri için memurlar herhangi bir öncelik ya da izin verilmesi söz konusu değildir. Ancak çalışmış olduğunuz kurumun amiri sizi idare etmesi durumunda saatlik izin alma ihtimali bulunmaktadır. Bu gibi durumlarda yüksek lisans programlarına devam edebilirsiniz.
Tezli yüksek lisans eğitim süresi 4 yarıyıldır, yani 2 yıl sürer. Bu sürenin 2 yarıyılı ders dönemidir, tez yazma süresi de 2 yarıyıldır.
Yüksek Lisans ve Doktora programları ders günleri her programa göre değişmekle beraber genel şablonumuza göre hafta içi yapılacak dersler 18:30-21:30 saatleri arasında hafta sonu yapılacak dersler Cumartesi günü 09:00-18:00 saatleri arasında yapılmaktadır.