AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yuksek lisans Kayit Yenileme yapilmazsa ne olur?

Editör

Yeni Üye

Yüksek lisans Kayıt Yenileme yapılmazsa ne olur?​

Ancak kayıt yenilemediği yarıyıl, öğrenim süresine dahil edilir. i) Kayıt yenilemeyen tezli yüksek lisans öğrencisi kayıt yenilemediği yarıyılda tez önerisi veremez, tez savunma sınavına giremez ve yarıyıl sonunda tezini teslim edemez.

Yüksek lisans yapan öğrenci sayılır mı?​

25 yaşından sonra ise öğrenci de olsa baktıramazlar. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu (YÖK) ise ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora öğrencilerinin hepsini yükseköğrenim öğrencisi saymaktadır ve tanımlamaktadır.

Yüksek lisans ders aşaması kaç yıl?​

Yüksek lisans ders aşaması kaç yıl?
Tezli yüksek lisans 2 dönem ders (1 yıl), 2 dönem de tez (1 yıl) olmak üzere 4 dönemde (iki yıl) tamamlanır. İhtiyaç olması durumunda dönem olarak uzatma yapılabilir. YÖK’ün hazırladığı Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’ne göre en fazla 2 dönem (1 yıl) daha uzatma yapılabilir.

Yüksek lisans harç ücreti var mı?​

Devlet üniversitelerinde tezli yüksek lisans harç ücretleri kaldırılmıştır. Yani ücretsizdir. Vakıf üniversitelerinde ise tezli yüksek lisans harç ücretleri tez dönemi dahil 15.000-20.000 TL aralığındadır.

Yüksek lisans 3 yılda bitmezse ne olur?​

Yüksek lisans 3 yılda bitmezse eğitim gördüğünüz üniversite ile ilişkiniz kesilmektedir. Sonuç olarak 2 yıl + 1 yıl olarak verilen hak ne yazık ki işe yaramayacaktır. Buna ek olarak hiçbir şekilde izin verilmemektedir. Resmi Gazete’de yayınlananlara göre bu durum 2019 itibarıyla bu şekildedir.

Tez savunması yapılmazsa ne olur?​

Tez savunması yapılmazsa ne olur?
Yarıyılın sonunda tez savunması yapılmazsa öğrencinin ilişiği kesilir. Tez jürisi Enstitü Yönetim Kurulu onayı ile kesinleşir. * Jüri, biri öğrencinin tez danışmanı, en az biri Üniversite dışından olmak üzere üç asıl ve biri üniversite dışından olmak üzere iki yedek öğretim üyesinden oluşur.

Yüksek lisans öğrencisi GSS öder mi?​

Buna göre, 18 yaşını doldurmamış çocuklara hiçbir şart aramaksızın, 20 yaşını doldurmamış çocuklara lise ve dengi eğitim görmesi şartı ile, 25 yaşını doldurmamış çocuklara ise yükseköğrenim görmesi koşulu ile kurumumuzca sağlık yardımı verilmekte ve uygulama bu şekliyle yürütüldüğü bildirildi.

Tezli yüksek lisans için ücret ödeniyor mu?​

Devlet üniversitelerinde tezli yüksek lisans hakkı kazandıysanız, ücretsiz öğrenime devam edersiniz. Vakıf üniversiteleri ve tezsiz yüksek lisans ise ücretlidir.

Geri