- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Yüksek lisans en fazla kaç yıl sürer?
Tezli yüksek lisans, 2 dönem ders (1 yıl), 2 dönem de tez (1 yıl) olmak üzere 4 dönemde (iki yıl) tamamlanır. İhtiyaç olması durumunda dönem olarak uzatma yapılabilir. YÖK’ün hazırladığı Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’ne göre en fazla 2 dönem (1 yıl) daha uzatma yapılabilir.Tezsiz yüksek lisans ücretleri dönemlik mi?
T.C. ve Yabancı Uyruklu Öğrenciler bir dönemde 15 kredi ders olmak üzere iki dönemde toplam 30 kredi ders alırlar. Bu nedenle ücret dönemlik 2.250 TL olmak üzere iki eşit taksitte toplam 4.500 TL olarak ödenir.
Tezsiz yüksek lisans askerliği uzatır mı?
Hem tezli yüksek lisans hem de tezsiz yüksek lisans eğitimi askerlik tecil (sevk tehiri) hakkı sağlar. Tezsiz yüksek lisansta 1,5 yıl, tezli yüksek lisansta ise 3 yıl 4 ay tecil hakkınız vardır.
Yüksek lisans program ücretleri dönemlik mi?
Ayrıca Yüksek Lisans Programları 4 dönemde bitirilemez ise her uzatılan dönem için dönemlik ücret ödenmektedir. Doktora Programlarında mezuniyet için ödenmesi gereken toplam ücreti 4 yıl=8 dönem’ dir.Ücretsiz yüksek lisans var mı?
Devlet üniversitelerinde tezli yüksek lisans hakkı kazandıysanız, ücretsiz öğrenime devam edersiniz. Vakıf üniversiteleri ve tezsiz yüksek lisans ise ücretlidir. Yüksek lisans ücretleri, üniversitelerin özel olarak belirttiği ücretlerdir.
Yüksek lisans ücretleri yıllık mi?
Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programlarında mezuniyet için ödenmesi gereken toplam ücreti 2 yıl=4 dönem’ dir.
Bilindiği üzere 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 44 üncü maddesinin (c) bendi gereği öğrencilerimiz “bir yıl süreli yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın öğrenim süresi iki yıl olan ön …
Tezli yüksek lisans en az kaç yılda biter?
Tezli yüksek lisans eğitim süresi 4 yarıyıldır, yani 2 yıl sürer. Bu sürenin 2 yarıyılı ders dönemidir, tez yazma süresi de 2 yarıyıldır.
Tezsiz yüksek lisans askerlik tecili kaç yıl?
1) Askerlik tecil süresi kaç yıldır? Tezli Yüksek lisans öğrencileri için 3 yıl 4 ay, Tezsiz Yüksek lisans öğrencileri için 1,5 yıl, Doktora öğrencileri için ise 6 yıl süreli tecil yapılmaktadır.