- Konu Yazar
Yüksek lisans 3 yıl mı?
Tezli yüksek lisans eğitim süresi 4 yarıyıldır, yani 2 yıl sürer. Bu sürenin 2 yarıyılı ders dönemidir, tez yazma süresi de 2 yarıyıldır.Yüksek lisans dersten kalırsam ne olur?
Soru: Ders dönemi azami kaç yarıyıldır, bu süre sonunda başarısız olan öğrencinin ilişiği kesilir mi? Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programlarında 4 yarıyıl içerisinde alması gereken Kredili 7 ders ve Seminer Dersinden başarısız olan öğrencinin Enstitü ile ilişiği kesilir.Yüksek lisans da kaç ders alınır?
Tezli yüksek lisans programı bir eğitim-öğretim dönemi 60 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla seminer dersi dahil en az sekiz ders ve tez çalışması olmak üzere toplam en az 120 AKTS kredisinden oluşur.
Tezli yüksek lisans Tezsize döner mi?
b) Tezli yüksek lisans programından tezsize geçen öğrenci tezsiz yüksek lisans programları için gerekli kredileri tamamlamak zorundadır. Tezsiz programdan tezli programa geçişte, tezli program için gerekli dersleri alıp başarıyla tamamlaması ve tezsiz programdaki genel not ortalamasının en az 3.00 olması gerekir.Yüksek lisans kaç yılda yapılır?
MADDE 29 – (1) Tezli yüksek lisans programının süresi bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç dört yarıyıldır. Programın azami süresi altı yarıyıldır.Yüksek lisans hakkı kaç yıl?
Tezli yüksek lisans, 2 dönem ders (1 yıl), 2 dönem de tez (1 yıl) olmak üzere 4 dönemde (iki yıl) tamamlanır. İhtiyaç olması durumunda dönem olarak uzatma yapılabilir. YÖK’ün hazırladığı Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’ne göre en fazla 2 dönem (1 yıl) daha uzatma yapılabilir.
Yine, tezsiz yüksek lisansta da, en çok üç yarıyılda, başarısız olan veya programı tamamlayamayan öğrencinin yükseköğretim kurumuyla ilişiğinin kesilmesi öngörüldü. Ayrıca, tezli yüksek lisans programında, tez danışmanının, kendi üniversitesinin kadrosundan seçilme şartı getirildi.
Tezli yüksek lisans programının normal öğrenim süresi 4 yarıyıl, azami süre 6 yarıyıldır. Tezli yüksek lisans programında ders dönemini (7 ders+ seminer) 4 yarıyılda tamamlayamayan veya tez dönemine geçip toplam 6 yarıyılda mezun olamayan öğrencinin ilişiği kesilir.
Yüksek lisans en fazla kaç yıl sürer?
Tezli yüksek lisans eğitimi 4 dönem yani 2 yıl sürmektedir ve bu sürenin 1 yılı tez yazım aşamasıdır. Tezsiz yüksek lisans ise 3 dönem yani 1,5 yıldır.
Aynı anda hem tezli hem tezsiz yüksek lisans yapılabilir mi?
2- Bir üniversitede Tezli Yüksek Lisans programına kayıtlı öğrenci, başka bir üniversitenin Tezsiz Yüksek Lisans programına kayıt yaptırabilir. Tezsiz yüksek lisans programları yönetmelikte istisna tutulmuştur.Tezli ve tezsiz yüksek lisans aynı anda yapılır mi?
Biri tezli biri tezsiz olmak şartıyla aynı anda iki yüksek lisans yapabiliyorsunuz.Yüksek lisans 1 yılda biter mi?
2 yarıyıl, yani 1 yıl sürüyor. Sürenin sonunda öğrenci dönem projesi yazarak mezun oluyor. Belirtilen sürede mezun olunmazsa öğrenciye 1 yarıyıl daha ek süre veriliyor. Bu sürenin sonunda mezun olunamazsa öğrencinin üniversiteyle ilişiği kesiliyor.