Yuksek gelen su faturasi icin nereye sikayet edilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Yüksek gelen su faturası için nereye şikayet edilir?​

Su Faturasına Nasıl İtiraz Edilir? Su dağıtım ve faturalandırma hizmeti, belediyelere bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlükleri tarafından verilir. Normalin üzerinde gelen su faturalarına itiraz da yine bu kurumlara yapılır. İtiraz için fatura ve kimlikle birlikte en yakın şube müdürlüğüne başvurulabilir.
Su faturalarındaki kademe nedir?
Meclise sunulacak kademeli tarifeye göre 10 metreküpe kadar suyun birim fiyatında değişim yapılmazken, 10 metreküp üzeri kullanımda ise il merkezinde aylık su ve atık su birim ücreti toplam olarak -0-10 metreküp arası 5 TL, -11-15 metreküp arası 7,5 TL, -15 metreküp ve üzeri 9 TL olacak.
Su borcum var mı?
E-DEVLET İSKİ BORÇ SORGULAMA VE ÖDEME – www.turkiye.gov.tr adresini tıklayarak, T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile e-Devlet sistemine giriş yapın. – Ardından arama çubuğuna “İSKİ borç ödeme” yazın. – Karşınıza çıkacak sayfada ödenmemiş fatura bilginizi ve ne kadar borcunuz olduğunu göreceksiniz.

Su faturası ÇTV ne demek?​

Açılımı Çevre Temizlik Vergisi olan ÇTV, halk arasında çöp vergisi olarak da bilinmektedir. 2004 yılından beri su faturaları ile birlikte tahsil edilen ÇTV, 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren su tüketim miktarı esas alınarak metreküp başına Büyükşehir Belediyelerinde 21 kuruş ve diğer belediyelerde 17 kuruş olarak …
Elektrik Kademe 1 Kademe 2 nedir?
Abonelerin tüketim miktarları baz alınarak hesaplama yapılan bu tarifede, günlük ortalama 5 kWh’ya (kilovatsaate) kadar olan tüketimler birinci kademe olan Düşük Tüketimli Kademe’den, bu limitin üzerinde kalan tüketimler ise ikinci kademe olan Yüksek Tüketimli Kademe’den hesaplanarak faturalandırılmaktadır.
Su borcumu nasıl öğrenebilirim?
İSKİ fatura sorgulama işlemi için tercih edilebilecek en pratik yol online kanallardır. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi, kendi web sitesindeki E-Şube üzerinden fatura ve borç sorgulama hizmeti vermektedir. Aynı hizmet, e-devlet üzerindeki “Fatura Bilgileri Sorgulama” sayfasından da alınabilir.

Su borcu nasıl ödenir?​

Ekranda talep edilen bilgileri ilgili yerlere girerek İnternet Bankacılığı sistemine giriş yapın. Soldaki menüden “Ödemeler > Fatura > Anında Fatura Ödeme” adımlarını takip edin. “Kurum Tipi” bölümünde “Su” seçeneğini işaretleyin. “Kurum Adı” bölümünde hizmet aldığınız kurumu işaretleyin.
Çöp parası ne kadar?
1 Ocak 2022 tarihinden itibaren konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 68 kuruş, diğer belediyelerde 50 kuruş olarak hesaplanacaktır.

Geri