AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yuksek atlama dunya rekoru kime ait?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yüksek atlama dünya rekoru kime ait?​

Erkekler

Kadınlar yüksek atlama dünya rekoru kimde?​

Rekorun gelişimi
3 adım atlama dünya rekoru kime ait?
2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın 9. gününde Venezuelalı Yulimar Rojas, kadınlar üç adım atlamada dünya rekoru kırarak altın madalya kazandı.

Üç adım atlama dünya rekoru kaç metredir?​

Üç adım atlama

Yüksek atlama rekorunu kim kırdı?​

Milli atlet, İstanbul Ataköy Atletizm Salonu’ndaki organizasyonda 2,13 metrelik atlayışıyla rekoru ele geçirdi. Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, başarısından dolayı Ali Eren Ünlü’yü, antrenörü Koray İmrak’ı ve kulübü Galatasaray’ı tebrik etti.
Yüksek atlama nedir kuralları?
Yüksek atlama atletizmin bir dalıdır. Koşarak hız kazandıktan sonra sağlam iki dik sehpanın arasındaki çıtanın üzerinden atlayarak yapılır. Bu atlamada prensip vücudun çıtanın üzerinden düşürmeden geçmesidir. Atlama sehpası, sert ve bükülmez ağaçtan veya madendendir.

Yüksek atlama dünya rekoru ne zaman kırıldı?​

2008 Pekin Olimpiyatlarında 19.30’luk derece ile hem Olimpiyat rekorunu hem de Dünya rekorunu kıran Usain Bolt, tam bir yıl sonra Dünya rekorunu 19.19’luk derece ile geliştirdi.

Sırıkla yüksek atlama dünya rekoru kaç metre ile kime aittir?​

Sırıkla atlama
3 adım atlama nedir kısaca bilgi?
Üç adım atlama ; öncelik belirlenen çizgi üzerinden sıçrama, adım atma ve atlama olarak 3 bölümden oluşan ve en uzak mesafeyi atlamayı hedefleyen pist sporudur. Olimpiyatlarda 1896’dan beri yer almakta ilk başladığında iki sıçrama sonraları tek sıçrama biçimini almıştır.

100 metre dünya rekoru kimde?​

100 metre

Geri