AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yuksek ates kac gun surer?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yüksek ateş kaç gün sürer?​

Yüksek ateş genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden geçer.

Ateş kaç gün sürmeli?​

Ateş kaç gün sürmeli?
Vücut enfeksiyondan tamamen arınana kadar ateşli olma durumu devam edecektir. Bu durum 2-3 gün sürebilir. Grip vakalarında ateşin 7 gün bile sürdüğü görülür. Eğer bakteriyel bir enfeksiyon nedeniyle antibiyotik tedavisi yapılıyorsa ateşin 48 saat içinde düşmesi beklenir.

Gribal enfeksiyonda ateş kaç gün sürer?​

Virüs kaynaklı enfeksiyonlarda, ilk 3-4 gün ateş 38-40 derece arasında seyredebiliyor.

Düşmeyen ateş neyin belirtisidir?​

Düşmeyen ateş neyin belirtisidir?
Brusella, tüberküloz, kanser gibi ciddi nedenler olabilir. Nedeni bilinmeyen ateş, çeşitli branşların ortak araştırması sonucu tanı süreci zorlu olan bir rahatsızlıktır. Altında brusella, tüberküloz, kanser gibi ciddi hastalıklar yatabilmektedir.
Ateş düşmüyorsa ne yapmalı?​
- Çocuğun bulunduğu ortam serinletilmeli, oda ısısı 21-22 derecede tutulmalıdır.
- Çocuğun üzerinde hafif ve gevşek giysiler olmalı, kalın örtülerle üzeri örtülmemelidir.
- 3. Islak ılık bezlerle kompres yapılmalıdır.
- Ateş, vücutta sıvı kaybına yol açar; bu nedenle bol ılık sıvı gıda verilmelidir.

Calpol ne kadar sürede etki eder?​

Calpol ne kadar sürede etki eder?
Parol, calpol, tamol, tylol süspansiyon gibi markalar 1 ölçekte 120 mg parasetamol içerir. Parol plus, calpol plus vs gibi formlarında 1 ölçekte 250 mg parasetamol vardır. 20 kiloya 1 ölçek şeklinde kullanılır. 6 saatte bir, günde 4 defa (maximum 6 defa) kullanılır. 30 dk içinde etkisi başlar.

Korona ateşi kaç derece olur?​

Buradaki ateş daha çok 38,5 ve üzerindeki ateşler ama çok daha düşük 37,5-38 gibi vücut ısısının olduğu durumlarda söz konusu olabilir. Genellikle termal kamera ya da ölçerler 38 ve üzerindekileri algılayabiliyor.

Boğaz enfeksiyonunda ateş kaç günde düşer?​

Boğaz enfeksiyonunda ateş kaç günde düşer?
(Bunun gibi öksürük solunum yollarının, kusma midenin, ishal ise barsakların savunma mekanizması olarak kabul edilebilir.) Ateş, mikropların vücutta çoğalmalarını önler. Üst solunum yolu enfeksiyonlarında yeni bir belirti olmadan, ilaç kullanılsa dahi ateşin 3-4 gün devam etmesi normaldir.

Boğaz enfeksiyonunda ateş kaç olur?​

Ateş ve titreme: Sıklıkla 38 derece ve üstünde ateş izlenir. Ateş yükseldikçe titreme de eşlik edebilir. Ateşin varlığı bakteri enfeksiyonu açısından fikir vermekle beraber bazı viral enfeksiyonlarda da görülebilir. Yutma güçlüğü: Genellikle boğaz ağrısına eşlik eder.

Inatçı ateş neyin belirtisi?​

Inatçı ateş neyin belirtisi?
Tekrarlayan ateşlerin en sık görülenlerinden birisi PFAPA sendromudur. 3-7 gün süren ateş ataklarının beraberinde ağız içinde aftlar, boğaz iltihabı ve boyunda beze şişmeleri ile kendini gösterir. Bazı vakalarda tabloya baş ağrısı ve karın ağrısı da eşlik edebilir.
Uyurken ateş yükselir mi?​
Ortam ısısı iyiyse uyku tulumu hasta edebilir Çocuklarda yüksek ateş görüldüğü saatleri tam olarak saptamak mümkün değildir. Ancak özellikle akşam saatleri ve uykuda ateş yükselmesi daha çok görülmektedir. Bunun nedeni de daha kalın örtülerle üzerinin örtülmesi ve uyku tulumu ile yatırılmasından kaynaklanmaktadır.
 
Yüksek ateşin genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden geçebileceği belirtilmiştir. Vücut enfeksiyondan tamamen arındığı zamana kadar ateşli olma durumu devam edebilir ve bu süre genellikle 2-3 gün arasında değişebilir. Grip vakalarında ise ateşin 7 günü bulabileceği ifade edilmiştir.

Ateşin süresi enfeksiyonun türüne göre değişiklik gösterebilir. Virüs kaynaklı enfeksiyonlarda örneğin gribal enfeksiyonlarda, ateşin ilk 3-4 gün 38-40 derece arasında seyredebileceği belirtilmiştir. Eğer ateş düşmüyorsa, altında Brusella, tüberküloz, kanser gibi ciddi nedenlerin yatabileceği ve nedeni bilinmeyen ateş durumunun zorlu bir tanı sürecini gerektirebileceği vurgulanmıştır.

Inatçı ateşin belirtileri arasında tekrarlayan ateş atakları olan PFAPA sendromunun sıkça görüldüğü ve bu durumun ağız içinde aftlar, boğaz iltihabı ve boyunda beze şişmeleri ile kendini gösterebileceği belirtilmiştir.

Ayrıca, uyku sırasında ateşin yükselebileceği söylenmiştir. Özellikle akşam saatleri ve uykuda ateş yükselmesinin daha sık görüldüğü ifade edilmiştir. Bu durumun, daha kalın örtülerle üzerinin örtülmesi ve uyku tulumu ile yatırılmasından kaynaklanabileceği belirtilmiştir.
 
Geri
Üst