AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yukarida verilen ortamlarin hangilerinde arkeler gelisme gosterebilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yukarıda verilen ortamların hangilerinde arkeler gelişme gösterebilir?​

Bazısı yüksek sıcaklıklarda, gayzerlerde veya deniz dibi sıcak su kaynaklarında oluğu gibi, çoğu zaman 100 °C’nin üstünde yaşarlar. Diğerleri çok soğuk ortamlarda, veya aşırı tuzlu, asit veya alkali ortamlarda bulunurlar.

Arkeler özellikleri nedir?​

Arkeler, prokaryotik hücre yapısına sahip, tek hücreli canlılardır. Prokaryot olmalarından ötürü hücre çekirdekleri ve zarlı organalleri yoktur. Arkeler, ilk keşfedildiklerinde bakterilerle karıştırılmış ve uzunca bir süre ”arkebakteri” olarak anılmıştır.
Arkelerin hücre duvarında ne var?​
Örneğin bazı arkelerde hücre duvarı bulunmazken, hücre duvarına sahip olanların yapısı da bakteri hücre duvarından farklılık gösterir. -Arkelerin hücre duvarında peptidoglikan bulunmaz. Bunun yerine yine bol proteinden oluşan sahte peptidoglikan bulunur.

Hangisi normal yaşam ortamlarında Bakterilerde görülen yapılardan değildir?​

Hangisi normal yaşam ortamlarında Bakterilerde görülen yapılardan değildir?
Bakterilerde hücre çekirdeği, mitokondrisi, kloroplast ve ökaryotlarda bulunan, Golgi aygıtı ve endoplazmik retikulum gibi diğer organellerden yoktur.

Arkeler çift zarlı organellere sahip midir?​

Arkeler çift zarlı organellere sahip midir?
Arkeler, tek hücreli organizmalardan oluşan bir gruptur. Bu mikrobik canlılar, tıpkı bakteriler gibi prokaryotturlar; dolayısıyla hücre çekirdeği veya zarlı organelleri bulunmaz.

Arkelerde histon proteini var mı?​

*Arkeler, prokaryot, tek hücreli canlılardır. * Hücre duvarı bakterilerden farklı olarak pseudopeptidoglikan yapıdadır. *Bazılarının kalıtım materyallerinin yapısında histon proteinleri bulunur. *Bazı arkelerde, plazmit bulunabilir.

Bakterilerin Özellikleri Nelerdir?​

Bakterilerin genetik malzemeleri tipik olarak tek bir dairesel kromozomdan oluşur. Bakterilerde zar kaplı bir çekirdek yoktur ve kromozom tipik olarak sitoplazmada yer alan, nükleoit olarak adlandırılan düzensiz şekilli bir cismin içinde yer alır. Nükleoitte DNA, onunla ilişkili proteinler ve RNA bulunur.
Arkeler nelerdir kısaca?​

Arkelerin DNA yapısında ne bulunur?​

Arkelerin DNA yapısında ne bulunur?
Arke DNA’sı da protein tomarlarını birbirine bağlar. Ama ökaryotlar daima sekizli protein yığınlarını bağlarken, arke DNA’sı çok daha fazla histonlu yığınların çevresinde sarmallaşarak, farklı uzunlukta sopa gibi yapılar oluştururlar (bkz. üst görsel).

Hayvan hücrelerinde hücre duvarı var mıdır?​

Hayvan hücrelerinde hücre duvarı var mıdır?
Bitki hücresinde hücre duvarı bulunurken hayvan hücresinde hücre duvarı bulunmamaktadır. Büyük kofullara sahip olan Bitki hücresinde az koful bulunurken hayvan hücresinde ise küçük ve çok sayıda koful bulunur.

Arkeler neden antibiyotiklerden etkilenmez?​

Bakteriler sporla da üreyebilirken, Arkeler’de sporla üreme görülmez. Arkeler, hücre yapılarından dolayı kanamycin, chloramphenicol, rifampicin ve anisomycin gibi antibiyotiklere Bakterilerin verdiğinden farklı kimyasallarla tepki verirler. Ayrıca Arkeler Diptheria isimli toksine karşı hassasken, bakteriler değildir.

Parazit bakteriler hangi ortamda yaşar?​

Parazit Bakteriler : Parazit Bakteriler: Besinlerini cansız ortamdan değil de üzerinde yaşadıkları canlılardan temin ederler. Çünkü sindirim enzimleri yoktur. Bunların bazıları konak canlıya fazla zarar vermeden yaşayabilirler. Sadece onun besinlerine ortak olurlar.
 
Arkeler, farklı ekstrem sıcaklık ve kimyasal ortamlarda yaşayabilen prokaryotik tek hücreli canlılardır. Yukarıda verilen bilgilere göre, arkeler özellikle yüksek sıcaklıklarda, gayzerlerde, deniz dibi sıcak su kaynaklarında veya aşırı tuzlu, asit veya alkali ortamlarda gelişme gösterebilirler. Arkeler genellikle prokaryotik hücre yapısına sahip olduğu için hücre çekirdeği ve zarlı organelleri bulunmaz. Bazı arkelerin hücre duvarlarında sahte peptidoglikan bulunurken, bazılarında hücre duvarı bulunmaz.

Arkelerin DNA yapısında bazılarında histon proteinleri gibi farklı yapılar da bulunabilir. Arkeler antibiyotiklere bakterilerden farklı tepki verebilirler ve sporla üreme göstermezler. Dolayısıyla antibiyotiklerin etkilerine karşı daha dirençli olabilirler. Ayrıca, hayvan hücrelerinde hücre duvarı bulunmazken, bitki hücrelerinde bulunur. Parazit bakteriler ise besinlerini üzerinde yaşadıkları canlılardan temin ederler ve sindirim enzimlerine sahip olmadıkları için konak canlıya zarar vermeden beslenirler.
 
Geri
Üst