Yuka cicegi budamasi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
209.857
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Yuka çiçeği budaması nasıl yapılır?​

Yuka Çiçeği Bakımı Püf Noktaları Sağlıklı büyümeyi teşvik etmek için sararan yapraklar zaman zaman budanmalıdır. Uzatan dalların budanması durumunda ise budama yapılan gövde bölümündeki boş kısmın hastalanması engellemek amacıyla budama noktası mum gibi materyaller yardımıyla kapatılmalıdır.
Yuka çiçeği nasıl kurtarılır?
- Yuka çiçeği, suyu çok fazla sevmez.
- Susuzluğa dayanıklı bir bitkidir.
- Toprağının nemli olması maalesef çiçeğin hastalanmasına sebep olur.
- Kışın daha seyrek, yazın ise daha sık sulama yapmanız gerekebilir.
- Yuka çiçeğine verilecek suyun oda sıcaklığında olmasına dikkat etmelisiniz.

Yuka çiçeğinin yaprakları nasıl temizlenir?​

Yuka çiçeği, yaprakları solduktan sonra bitkinin tekrar yapraklarını tazelemesi ve yenilemesi için çürüyen yapraklar makas yardımı ile kesilip şekillendirilmesi gerekmektedir. Budanan dalın hava almaması için üzeri soğuk silikon, mum yada yakıcı olmayan yapıştırıcılar ile kapatılabilir.
Yuka çiçeği balkonda yetişir mi?
Yuka Çiçeği Bakımı ve Rüzgara Olan Hassasiyeti Dayanıklı yapısı nedeniyle göz ardı edilen bir diğer önemli husus, yuka çiçeğinin hava akımına karşı olan hassasiyeti. Bu hassasiyet sebebiyle, direk hava akımına maruz kalabilecek, balkon ve teraslar, klima önleri gibi yerler yuka çiçeğini olumsuz etkiler.
Yuka bitkisi diğer salon bitkilerine nazaran daha hızlı büyür. Fakat senede 1 kez saksı değişimi yeterli olacaktır. Bulunduğu saksının bir boy büyüğüne aktarmalısınız.
Yukanın yaprakları neden eğilir?
Yuka bitkisi, diğer çiçeklere göre her ne kadar daha fazla güneş ışığına ihtiyaç duysa da, direkt olarak güneş ışığına maruz bırakılmamalı, yaprakları güneşe doğru eğilen yuka bitkisi, bu özelliği sebebiyle fazla güneş ışığına maruz kaldığında aşırı eğilmeyle birlikte solmaya başlar.

Bitki yapraklarına ne sıkılır?​

Muz kabuğuyla bitkilerin yapraklarını parlatabilirsiniz. Yumuşak bir sünger bira ıslatılır ve yaprak hafifçe silinir ardından temiz bir bezle temizle üzerinden geçilir. Yaprakları 1 litre su ve 3 kaşık dolusu sirke ile püskürtülür ve parlak kalır.
Yuka bitkisi dışarıda yaşar mı?
Yuka çiçeği doğada genellikle sıcak, kurak, çorak bölgelerde açık arazilerde yetişiyor. Yoğun güneşe ve şiddetli sıcaklara uyumlu olan ve çok su sevmeyen bir olduğu için dayanıklı bitkilerden biri olan yuka, yalnızca iç değil dış mekanlarda da sıklıkla tercih edilir.
 
Geri
Üst