Yufkalı Köfte

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Yufkalı Köfte Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yufka
400 kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 diş sarımsak
1 tutam kıyılmış maydanoz
Pul biber
Karabiber
Yenibahar
Tuz
Servis için:
Sarımsaklı yoğurt
Nane ve pul biber ile kızdırılmış yağ

Yufkalı Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kasede köfte harcını yoğurun.
Yufkayı masaya serin ve üzerine eritilmiş tereyağ- zeytinyağ karışımıyla sürerek her yerin yağlanmış olduğundan emin olun.
Diğer yufkayı yağlanan yufkanın üzerine koyun ve birebir halde yağlayın.
2 katlı yufkayı yarım ay halinde ikiye katlayın.
Ardından köfter harcı koyun ve rulo formunda sarın.
Elde edilen ruloyu eşit dilimlere doğrayın ve yağladığınız borcama dik olarak dizin.
Önceden 180 dercede ısıtılmış fırında 30 dk üstü kızarana kadar pişirin.
Pişen yufkalı köftemizin üstüne sarımsaklı yoğurt koyun ve kızdırdığınız yağdan dökerek servis edin.
Afiyet oldun.

Yufkalı Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst