AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yufkalı Bademli Plav Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Bayram Plavı da diyebiliriz bu plavımıza bayramda mutlaka denemelisiniz kavurmalarınızın yanında cok lezzetli olacaktırAileniz ve misafirlerinizin bayılacağı harika bir Plav tarifi vereceğim sizlere

Yufkalı Plav İcin Gerekli Olan Malzemeler

2 Su Bardağı Pirinc,Bir yufka,2 adet kuru soğan,50 gr tereyağ,Yeni Bahar Tuz,Karabiber

ALT :wwwupluploadsyufkaliplavtarifi50671yufkaliplavtarifi50671ALT

Yufkalı Plavımızın Tarifi

Bir kucuk soğan doğrayın ince ince yağda kavurun kuş uzumu ilave edin yenibahar ilave edin guzelce kavurduktan sonra pirinci ekleyin plavın renginin beyaz olması icin toz şeker ilave edebilirsiniz daha parlak ve beyaz gorunmesi icin ayrıca bir puf noktası daha vermek istiyorum limon da sıkarsanız cok lezzetli olacağından emin olabilirsinizPlavımıızn icerisine birazda karabiber ilave edebilirsiniz dilerseniz tarcında ekleyebilirsiniz suyunu ilave edin ve pişirin plavıPişirdikten sonra soğutun soğutmadan kaselere dokemeyiz plavımızı

Bir yufkayı dorde bolun yuvarlak cam kasenin icini guzelce yağlayın dilerseniz icine bir kac adet badem koyabilirsinizYufkanın bir parcasını kaseye serin dilerseniz daha buyuk bir kasede kullanabilirsinizPlavımız soğuduktan sonra kasenin icerisine bir parca yufkayı serin icerisine plavı koyun yufkayı sarın ve ters cevirin fırın tepsisineUzerine yağ bile surmeden fırına surun ve pişirinTek kişilik nefis plavımız hazır Afiyet Olsun
 
Geri
Üst