Yufkadan Rulo Börek Tanımı İçin Materyaller
5 adet yufka
1 çay bardağı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
İçi için;
300 gram lor peyniri
Maydanoz
Bir avuç dereotu
Yufkadan Rulo Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yufkaları tek tek tezgahın üzerine açalım .
3 çorba kaşığı sıvı karışımdan üzerine yeterlice yayalım .
Yufkayı kare halinde katlayalım .Tepsi boyutunda olması gerekiyor.
İç harcını karelerin iki tarafına yayalım ,sonra çift taraflı iki taraftan katlayarak oltadan keselim.
Fırın tepsisine yerleştirelim.
Üzerine yumurta karışımı sürelim .
Bir bıçak yardımıyla istediğiniz küçüklükte keselim .
Üzerine susam, çörek otu serperek fırına verelim.
40 dakika pişirme mühleti 40 dakika pişirme mühleti afiyet olsun.
5 adet yufka
1 çay bardağı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
İçi için;
300 gram lor peyniri
Maydanoz
Bir avuç dereotu
Yufkadan Rulo Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yufkaları tek tek tezgahın üzerine açalım .
3 çorba kaşığı sıvı karışımdan üzerine yeterlice yayalım .
Yufkayı kare halinde katlayalım .Tepsi boyutunda olması gerekiyor.
İç harcını karelerin iki tarafına yayalım ,sonra çift taraflı iki taraftan katlayarak oltadan keselim.
Fırın tepsisine yerleştirelim.
Üzerine yumurta karışımı sürelim .
Bir bıçak yardımıyla istediğiniz küçüklükte keselim .
Üzerine susam, çörek otu serperek fırına verelim.
40 dakika pişirme mühleti 40 dakika pişirme mühleti afiyet olsun.