AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yufkadan Çıtır Börek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Yufkadan Çıtır Börek Tanımı İçin Gereçler
4 adet yufka
Sosu için:
1 su bardağı yağ
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
İç harcı için;
İsterseniz peynirli, patatesli, mantarlı, kıymalı, tavuklu (yapabilirsiniz ben tavuklu denedim)
Üstü için:
2 yumurta sarısı
Çörekotu susam

Yufkadan Çıtır Börek Tanımı Yapılışı

Öncelikle içi için neyi tercih edecekseniz iç harcı hazırlanır.
Akabinde sosu hazırlanır. Yufka pak bir yere serilir sosu dökülür fırçayla yayılır ve akabinde yarı katı üzerine serilir .
Başka yarısının üstüne de sos dökülür tekrar fırça yardımıyla dağıtılır ve iç harcı birebir hizada bırakılır ve sarılır
Akabinde bıçak yardımıyla kesilir yumurta sarısı sürülür 180° derecelik fırında 30 dk üstü kızarana kadar pişirilir.
 
Geri
Üst