Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yufka İle Pratik Soslu Mantı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Yufka İle Pratik Soslu Mantı Tanımı İçin Malzemeler
4 adet yufka
300 gram kıyma
1 adet büyük soğan
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Sosu için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
3-4 yemek kaşığı su
Yoğurt İsteğe bağlı sarımsak

Yufka İle Pratik Soslu Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kıymaya ,soğan rendelenir ve karabiber, tuz ile iç harç harmanlanır ve hazır edilir.
Yufkalar ortadan ikiye bölünür ve uzun kenarı kıymalı iç harç eklenerek rulo halinde katlanır.
Yufkanın en sonu bir fırça ile su ile açılmaması için ıslatılır.
Rulolar yaklaşık 1 parmak genişliğinde kesilir ve tepsiye dik pozisyonda dizilir.
Tepsi dolana kadar tüm süreç birebir formda yapılır ve evvelce ısıtılmış 180-200 derece fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
Mantılar pişene kadar ocakta bir tencerede ıslatmak için salçalı sos yapılır.
Sıvıyağ ile salça hafif kavurulduktan sonra su ve tuz ek ederek sos hazır hale getirilir.
Hafifçe kızaran mantılar fırından çıkarılarak salçalı sosu dökülür ve tekrardan kızarıp suyunu çekene kadar fırından pişirilmeye devam edilir.
Daha kıtır bir mantı isterseniz sossuzda yapabilirsiniz.
Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı kırmızı toz biber ile nane kavurarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun

@secilinn_mutfagi.

Yufka İle Pratik Soslu Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst