AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yufka İle Kolay Su Böreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Yufka İle Kolay Su Böreği Tanımı İçin Materyaller
6 adet yufka
3 adet yumurta
1.5 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı sıvı yağ
250 gram eritilmiş tereyağı
İç Harcı İçin
250 gram ezilmiş beyaz peynir
100 gram rendelenmiş kaşar peynir
Yarım demet ince kıyılmış
Maydanoz

Yufka İle Kolay Su Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Böreğimizin içini hazırlamak için bir kabın içerisinde, beyaz peyniri, kaşar peynirini ve ince ince doğradığımız maydanozları karıştırıp harmanlayalım.
Geniş bir kase yahut tencerede yumurtayı, sütü, sıvı yağı ve eritilmiş tereyağı yağını karıştırarak bir sos hazırlayalım.
Bir adet yufkayı evvelce yağladığımız çukur bir fırın tepsine yerleştirip kenarlarını tepsiden sarkıtalım.
Hazırlamış olduğumuz sostan yufkanın üzerine bir kepçe döküp her tarafına fırça yardımı ile sürelim.
İki yufkayı büyük modüller halinde parçalayıp modülleri tek tek hazırladığımız sosun içine batırıp her yerinin ıslanmasını sağlayalım ve sonra sırası ile tepsiye yayalım.
Ortasına hazırladığımız iç harcını yayarak dökelim. Öteki kalan 3 yufkayıda tıpkı halde parçalayıp sos ile ıslayıp üst üste tepsiye yerleştirelim.
Tepsinin kenarlarından sarkan yufka modüllerini böreğin üzerine kapatalım. Üzerine, kalan sosu boşaltıp fırça yardımı ile sürelim.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında, böreğin üzeri kızarana kadar pişirelim. Börek piştikten sonra fırından alıp bir su bardağının yarısına kadar koyduğumuz suyu elimizle böreğin üstüne serpin.
Üzerini bir diğer tepsi yahut büyük bir kapak ile kapatıp 10 dakika bekledikten sonra servis yapalım.
Not: Ayrıyeten ben bu böreğin iç harcını peynir yerine kıymaylada yapıyorum. O da çok hoş oluyor. Kıymağı soğanı güzelce kavurup içine ince kıyılmış maydanoz, tuz pulbiber ve karabiber koyup hazırlıyorum.
 
Geri
Üst