Yufka Ekmeği

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Yufka Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
4.5 kg un
2 silme yemek kaşığı tuz
Göz kararı su

Yufka Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle geniş bir kaba unumuzu alalım ve tuzu ekleyerek suyu yavaş yavaş dökelim ele yapışmayan ne çok yumuşak nede çok sert olacak biçimde hamurumuzu yoğuralım.
Ardından 10 dk kadar dinlendirdikten sonra beze tutarak ve tekrar 10 dk kadar dinlendirelim (Üzerini çöp poşeti geçirerek Örtelim kurumasın)
On dk sonunda bezelerimizi açalım ve kızmış olan sac üzerinde artlı önlü yakmadan pişirelim bütün bezeleri bu halde yapalım.
Pişirilmiş olan yufkaları üst üste koyalım. Yufka ekmeklerimizin hepsi bittikten sonra tepsi içine koyarak pak bir sofra bezine saralım.
Yiyeceğiniz vakit hafif hafif elimizle su atarak yufkaları pak bir sofra bezine saralım sahur vakti çay olana kadar yufka ekmeklerimiz hazır olacaktır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ️.
Yufka Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst