AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yufka Çanağında Tavuklu Labneli Salata

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Yufka Çanağında Tavuklu Labneli Salata Tanımı İçin Malzemeler
100 gram labne
1 adet haşlanmış tavuk göğsü
2 adet közlenmiş kırmızı biber (Hazır konservedekilerde olur)
2 diş sarımsak
6 yemek kaşığı mayonez
Yarım demet dereotu
5 adet kornişon (Tercih sizin ister katın ister katmayın ben kullanmadım)
1 çay bardağı haşlanmış mısır
1 çay bardağı ceviz içi çok kırılmamış
Kasesi için ;
2 tane yufka
Sıvıyağ

Yufka Çanağında Tavuklu Labneli Salata Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kaba labneyi doğranmış közlenmiş biberi ,cevizi, mısırı ,doğranmış dereotunu ,mayonezi ,iki diş rendelenmiş sarımsağı haşlanmış didiklenmiş tavuk göğsünü ekleyip karıştırıyoruz.
Yufka çanaklarını yapmak için daha sonra yapacağınız kalıbın büyüklüğüne nazaran bir kase ile daireler kesip çıkarıyoruz.
Yapacağınız kalıpları az sıvı yağ ile yağlıyoruz.
Çıkardığınız dairelerden birini alıp fırça yardımıyla her yerine yeniden az ölçüde sıvı yağ sürüyoruz.
Diğer yufkayı da yağladığımız yufkanın üzerine kapatıp fırçada kalan yağı da üzerine sürdükten sonra kalıba yerleştiriyoruz.
Çanakları fırın tepsisine yerleştirip 180 derece fırına veriyoruz. Yufka çanakları çok çabuk pişiyor denetimli pişirelim.
Servis edeceğiniz vakit çanakları içine hazırladığımız salatayı koyarak servis edebiliriz.
Eğer evvelden koyarsanız kasetleriniz yumuşayabilir. O yüzden servis etmeden çabucak evvel salatayı koyarsanız çıtır çıtır tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yufka Çanağında Tavuklu Labneli Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst