AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yufka Çanağında Nohut Salatası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Yufka Çanağında Nohut Salatası Tanımı İçin Gereçler
1 adet yufka
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı konserve mısır
3 büyük kornişon turşu
3 büyük közlenmiş kırmızı biber
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım demet taze nane
5-6 kol taze soğan
Sosu için:
1 adet limon suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz (yeterli miktarda)

Yufka Çanağında Nohut Salatası Tanımı Yapılışı

Bir gece evvelden nohut ıslatılır. Sonraki gün haşlanıp süzülür.
Soğuduktan sonra geniş bir salata tabağına alınır.
Üzerine doğranan garnitür ve yeşillikleri ek edilir.
Sosunu da ekleyerek karıştırılır.
Servis yapmak için salata tabağına yahut yufka çanağına alınır.
5 adet yufka çanağı için 1 adet yufkayı ikiye katlıyoruz.
Çorba kasesine nazaran yuvarlak formda kesiyoruz.
Kestiğimiz yufkayı iki kat olacak biçimde bol kızgın yağa atıp ortasına çabucak küçük bir kepçeyi bastırıyoruz.
Kızarana kadar kepçeyi kaldırmıyoruz.
Daha fazla yufkadan çanak için 2 adet yufkayı üst üste koyarak yaklaşık 12-13 adet çanak elde edebilirsiniz.
Afiyetle.
 
Geri
Üst