- Konu Yazar
Yudum Ayçiçek Yağı kim üretiyor?
Türkiye’de perakende sıvıyağ sektörünün lider ve en bilinen markası Yudum, 2008 yılından bu yana gıda sektöründe 15 farklı ülkede yaygın olarak faaliyet gösteren Savola Gıda San. Ve Tic.A.Ş.’nin bünyesinde yer almaktadır. Yudum İstanbul’daki ilk üretim tesisini 1974 yılında Ayvalık’a taşımıştır.Migros ayçiçek yağını kim üretiyor?
BUNGE GIDA SAN.VE TİC.A.Ş.Yudum Ayçiçek yağı nerede üretiliyor?
Yudum Ayçiçek yağı nerede üretiliyor?Sıvıyağ pazarında yıllardır Yudum ve Sırma markaları ile Türkiye’nin en çok tercih edilen sıvı yağlarını üreten Yudum Gıda’nın 18.000 m2 açık alan üzerine kurulu Ayvalık’taki fabrikasının yıllık üretim kapasitesi mısır yağı ve ayçicek yağı için 100.000 ton, zeytinyağ için 20.000 ton’dur.
Ona Ayçiçek Yağı kimin?
Ona ayçiçek yağı Ülker gurubunu bünyesinde bulunduran Yıldız Holding bünyesindeki Bizim Toptan Özel Markaları arasında yer almaktadır.Komilinin sahibi kim?
Komili, Kırlangıç gibi markaların üreticisi Ana Gıda’nın hisselerinin dünyanın en büyük bitkisel yağ üreticilerinden ABD merkezli Koninklijke Bunge B.V.’ye devir işlemleri tamamlandı.Yudum Zeytinyağının sahibi kim?
Yudum Zeytinyağının sahibi kim?Turkish Bank’ın hisselerini almak için Özyol Ailesi ile prensipte anlaşan Kuveytli NBK (National Bank of Kuwait) Capital Private Equity, dünyaca ünlü spekülatör George Soros’a ait Türk gıda yağ üreticisi Yudum Gıda’nın yeni sahibi oldu.
A101’de 5 litrelik ayçiçek yağı fiyatı 74,90 TL’den 82,00 TL’ye çıktı. Marketlerde fiyat etiketleri güncellemeye başladı. Markasına göre 5 litrelik ayçiçek yağının fiyatı değişiyor.
Egemden yağ kimin?
Egemden yağ kimin?Yudum Gıda firması bugün Yudum markasının yanı sıra zeytinyağı üretiminde de Egemden markasıyla faaliyet göstermektedir.