- Konu Yazar
YTÜ G notu ne demek?
(11) G (Geçer/Başarılı) notu, alınan dersten veya eğitim-öğretim faaliyetlerinden başarılı/yeterli olma durumu gösterir. K (Kalır/Başarısız) notu, alınan dersten veya eğitim-öğretim faaliyetlerinden başarısız/yetersiz olma durumu gösterir.YTÜ en az kaç kredi?
YTÜ en az kaç kredi?YTÜ’de, öğrencilerin bir dönemi (sınav dönemleri dahil olmak üzere toplam 16 hafta) tamamlayabilmeleri için en az 30 AKTS kredisinden başarılı olmaları zorunludur. 30 AKTS kredisi, öğrencilerin dönem içerisinde gerçekleştirdikleri tüm aktiviteleri(ders saatleri, ödev, proje, ara sınav, final vb.)
G harf notu ne demek?
G harf notu ne demek?1) (G) Geçer: Kredisiz dersler ve ders programlarında kredisiz olarak bulunan staj, bitirme çalışması, proje ve benzeri çalışmalar için kullanılır.
Harf notu G ne demek ITÜ?
(İTÜ SİS’e giriş yapmış olmanız gerekmektedir.) G: Notun belirlenen sürede sisteme girilmediğini gösteren işarettir. BL: Kredisiz olarak alınan dersten başarılı. BZ: Kredisiz olarak alınan dersten başarısız.YTÜ bir dönemde en az kaç kredi alınabilir?
YTÜ bir dönemde en az kaç kredi alınabilir?Öğrenim sürelerine bakılmaksızın tüm öğrenciler, bir yarıyılda derslerin çakışmaması koşulu ile en fazla 25 kredilik ders alabilirler. AGNO’su 3.00 ve üzerinde olan öğrenciler 28 krediye kadar ders alabilirler.
YTÜ en fazla kaç kredi alabilirim?
YTÜ en fazla kaç kredi alabilirim?Öğrencinin bir yarıyıldaki normal ders yükü 30 AKTS’dir. Bir yarıyıla ait ders yükü en fazla 45 AKTS olabilir. Tekrarlanan dersler normal ders yüküne sayılır.
İLK KAYIT— E-devlet kaydı(elektronik kayıt) zorunlu mu? Elektronik kayıt öğrenciler için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır.
YTÜ intibak nasıl yapılır?
YTÜ intibak nasıl yapılır?Öğrencilerin intibakları, muaf ve başarılı oldukları derslerin kredilerinin toplamının, öğretim planına göre krediler toplamının yarısından en az bir fazla olduğu yarıyıla yapılır. (Örneğin; öğrencinin 2.sınıfa intibakının yapılabilmesi için, ilgili öğretim planının 1. sınıf derslerinin kredi toplamına bakılır.