- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
YTONG sudan etkilenir mi?
Ytong su emer mi? Ytong’un yapısındaki kapalı gözenekler, duvarın su emmesini önler. Ytong üretiminde kullanılan teknoloji sayesinde, malzemenin bünyesi kılcal yapılar şeklinde değil, kürecikler (gözenekler) şeklindedir. Bu gözenekler, suyun malzeme içinde ilerlemesini engeller.Gazbeton ne işe yarar?
YTONG, literatürde “gazbeton” olarak bilinir. Bünyesindeki milyonlarca gözenek nedeniyle bir çok binada ilave ısı yalıtım malzemesi kullanmaya gerek kalmadan yalıtım sağlayan bir yapı malzemesidir.Beton ısı yalıtımı sağlar mı?
Binamızın duvarları gaz beton, tuğla duvar veya bims blok gibi malzemelerle örülmüşse ayrıca ısı yalıtımı yaptırmamıza gerek var mı? Gaz beton, her türden tuğla ve bimsblok, birer yapı malzemesi olup ısı yalıtım malzemesi değildir.
YTONG ateşe dayanıklı mı?
YTONG ile yapılan döşeme, duvar ve çatılar sağlamlık ve statik özellikleri ile kusursuzdur. Yanmaz YTONG ürünleri, DIN 4102’ye göre A1 sınıfı “yanmaz” yapı malzemeleri sınıfındadır. 1.000 ºC’ye kadar ateşe dayanıklı olan YTONG, yapılarda yangın emniyeti sağlar.Ytong duvar depreme dayanıklı mı?
Ytong Ev sağlamdır, depreme dayanıklıdır. 2018’de yayınlanan Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği’nde yer alan “Donatılı Gazbeton Panellerle Oluşturulan Yığma Bina Kuralları”na uygundur.Gaz beton dış cephede kullanılır mı?
Gazbeton malzeme kullanılan dış duvarlara da mantolama yapmak zorundayız. Yanlış. Gazbeton ısı yalıtım özelliği yüksek olan bir kagir duvar malzemesidir.
Gazbeton ısıya dayanıklı mı?
Binaların yangından korunması hakkındaki yönetmeliğe göre, 1200°C’ye kadar ısıya dayanıklı “A1 sınıfı hiç yanmaz” malzeme sınıfındaki gazbeton, yangına 240 dakikadan fazla karşı koyabilmesiyle, yangına karşı emniyetli binalar inşa edilmesinde, “yangın duvarı” ve “yangın güvenlik holü” çözümlerinde vazgeçilmez bir …Gaz beton nedir nerede kullanılır?
YTONG KULLANIM ALANLARIGazbeton yangına dayanıklı mı?
AKG Gazbeton, yangın sırasında zehirli gaz ve duman çıkartmayarak can güvenliği sağlar. Çünkü gazbeton A1 sınıfı hiç yanmaz yapı malzemesidir.
Ytong duvar sağlam mı?
Depreme dayanıklı mı? Ytong Ev sağlamdır, depreme dayanıklıdır. 2018’de yayınlanan Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği’nde yer alan “Donatılı Gazbeton Panellerle Oluşturulan Yığma Bina Kuralları”na uygundur.Ytong pahalı mı?
bu nedenle, kum,çimento vs. istemediği için ustalar tarafından tercih edilir. fakat tuğla ile kıyaslandığında tam 2 katı maliyeti olduğu için müteahhit ve inşaat sahipleri tarafından pahalı bulunur.Gaz beton nerelerde kullanılır?
Üstün özellikleri ile gazbeton, her tip konutta, sosyal ve turistik tesislerde, ticaret ve sanayi yapılarında sağladığı ekonomi, kalite, konfor ve hız nedeniyle güvenle kullanılır.