Yozgat Usulü Arabaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
1 adet orta boy tüm tavuk
Diğer malzemeler;
2,5 Su bardağı tavuk suyu
3.su bardağı normal su
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı aycicek yağı
2 yemek kaşığı kavrulmuş un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Yozgat Usulü Arabaşı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce tavuğumuzu düdüklü tencerede su ve biraz tuz ekleyip haşlıyoruz, haşlanan tavuğu küçük parçalara ayırıyoruz.
Tencereye isteğinize göre ben yarım yemek kaşığı tereyağ, bir yemek kaşığı sıvı yağ kullandım tavukta yağlı olduğu için fazla yağ kullanmak istemedim salçalarıda ekleyip, kavuruyoruz.
Daha sonra kavrulmuş unu ekleyip, tavuk suyu ve normal suyu ekleyip, hızlıca karıştırıyoruz topaklanmaması için kaynayana kadar karıştırıyoruz. Suyu az gelirse ilave edebilirsiniz kontrollü bir şekilde.
Tuzunu ve pul biberi ekleyip, içine parçalanan tavuklarıda ekleyip, bir taşım daha kaynatın zaten tavuklar pişmiş olduğu için fazla kaynatmaya gerek yok.
Yozgat Usulü Arabaşı Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet orta boy tüm tavuk
Diğer malzemeler;
2,5 Su bardağı tavuk suyu
3.su bardağı normal su
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı aycicek yağı
2 yemek kaşığı kavrulmuş un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Yozgat Usulü Arabaşı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce tavuğumuzu düdüklü tencerede su ve biraz tuz ekleyip haşlıyoruz, haşlanan tavuğu küçük parçalara ayırıyoruz.
Tencereye isteğinize göre ben yarım yemek kaşığı tereyağ, bir yemek kaşığı sıvı yağ kullandım tavukta yağlı olduğu için fazla yağ kullanmak istemedim salçalarıda ekleyip, kavuruyoruz.
Daha sonra kavrulmuş unu ekleyip, tavuk suyu ve normal suyu ekleyip, hızlıca karıştırıyoruz topaklanmaması için kaynayana kadar karıştırıyoruz. Suyu az gelirse ilave edebilirsiniz kontrollü bir şekilde.
Tuzunu ve pul biberi ekleyip, içine parçalanan tavuklarıda ekleyip, bir taşım daha kaynatın zaten tavuklar pişmiş olduğu için fazla kaynatmaya gerek yok.
Yozgat Usulü Arabaşı Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı