Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Youtube Nasıl Engellenir Windows?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye
Youtube Nasıl Engellenir Windows? başlıklı Youtube videosunda, Windows kullanıcılarına Youtube engelleme yöntemleri anlatılıyor. Bu video, Youtube engellemek isteyen kullanıcılar için adım adım talimatlar sunuyor. Youtube engelleme işlemi, Windows işletim sistemi üzerinde nasıl gerçekleştirilir? Bu konuda merak edilen tüm sorulara yanıt veriliyor. Windows kullanıcıları, Youtube’a erişimi nasıl engelleyebilir? Bu videoyu izleyerek kolayca öğrenilebilir. Youtube engelleme işlemi için Windows ayarları nasıl değiştirilir? Bu video, adım adım anlatıyor. Youtube engelleme ile ilgili daha fazla bilgi almak isteyenler için bu video kaçırılmamalıdır.
İçindekiler

Nasıl Windows’ta Youtube Engellenir?

Windows’ta Youtube’u engellemek için birkaç farklı yöntem bulunmaktadır. İşte bu engellemeyi gerçekleştirmek için kullanabileceğiniz yöntemler:

1. Ana Bilgisayar Dosyasını Düzenleme

Windows işletim sistemindeki ana bilgisayar dosyasını düzenleyerek Youtube’a erişimi engelleyebilirsiniz. Bu dosyayı düzenlemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Adım 1: Başlat menüsünden “Not Defteri”ni açın.
Adım 2: Not Defteri’ni yönetici olarak çalıştırmak için sağ tıklayın ve “Yönetici Olarak Çalıştır” seçeneğini seçin.
Adım 3: Açılan Not Defteri’nde “Dosya” menüsünden “Aç” seçeneğini tıklayın.
Adım 4: Açılan pencerede, C:\Windows\System32\drivers\etc\ dizinine gidin.
Adım 5: “Tüm Dosyalar” seçeneğini seçin ve “hosts” adlı dosyayı seçin.
Adım 6: Dosyanın en altına gidin ve “127.0.0.1 www.youtube.com” satırını ekleyin.
Adım 7: Dosyayı kaydedin ve kapatın.

2. Aile Güvenliği Ayarlarını Kullanma

Windows’un Aile Güvenliği özelliğini kullanarak Youtube’u engelleyebilirsiniz. Bu özelliği kullanmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Adım 1: Başlat menüsünden “Aile Güvenliği”ni açın.
Adım 2: Çocuğunuzun hesabını seçin veya yeni bir hesap oluşturun.
Adım 3: “Web filtrelemesi” altında, “Hayır” seçeneğini seçin ve “Özel web filtrelemesi”ni tıklayın.
Adım 4: Açılan sayfada, “Engellenmiş web siteleri” bölümünde “www.youtube.com”u ekleyin.
Adım 5: Değişiklikleri kaydedin ve çıkın.

3. Üçüncü Taraf Yazılımlar Kullanma

Windows’ta Youtube’u engellemek için üçüncü taraf yazılımlar da kullanabilirsiniz. Bu yazılımları kullanarak internet tarayıcınızda Youtube’a erişimi engelleyebilirsiniz. Bazı popüler üçüncü taraf yazılımlar şunlardır:
– K9 Web Protection
– Net Nanny
– Norton Family Premier
– Qustodio
– WebWatcher
Bu yazılımları indirip kurarak, istediğiniz cihazda Youtube’a erişimi engelleyebilirsiniz.

Youtube Nasıl Engellenir Windows?

Youtube nasıl engellenir? Windows kullanıcıları için 10 kolay adım.
1. Youtube’u engellemek için Windows Anahtar + R kombinasyonunu kullanın.
2. Ekrana gelen “Çalıştır” penceresine “C:\Windows\System32\drivers\etc” yazın ve Enter tuşuna basın.
3. “etc” klasöründeki “hosts” dosyasını bir metin düzenleyiciyle açın.
4. Dosyanın en altına aşağıdaki satırları ekleyin ve kaydedin:

127.0.0.1 www.youtube.com

127.0.0.1 youtube.com

5. Başlat menüsünden “Komut İstemi”ni arayın ve sağ tıklayarak “Yönetici olarak çalıştır” seçeneğini seçin.
6. Açılan Komut İstemi penceresine “ipconfig /flushdns” yazın ve Enter tuşuna basın.
7. Tarayıcınızı yeniden başlatın ve Youtube’a erişim engellenecektir.
8. Youtube engelini kaldırmak için “hosts” dosyasını tekrar açarak eklediğiniz satırları silin ve kaydedin.
9. Komut İstemi’ni tekrar açarak “ipconfig /flushdns” komutunu kullanın ve tarayıcınızı yeniden başlatın.
10. Artık Youtube’a tekrar erişebilirsiniz.

Geri