YOS sinavina nasil girilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

YÖS sınavına nasıl girilir?​

YÖS 2022 sınavlarına nasıl başvuru yapılır?
- Üniversitelere müracaat edin.
- Başvuru ücretini ödeyin.
- Üniversite’den ödeme ve aday onayını bekleyiniz.
- Sınav Giriş Belgesi mailinize gönderilecektir. Sınav giriş belgesinin üzerinde yer – tarih ve aday numaranız yer almaktadır.
YÖS sınavı kalkacak mı?
Yusuf Ziya Özcan Başkanlığı’nda toplanan YÖK Genel Kurulu’nda Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) kaldırıldı. Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan Başkanlığı’nda toplanan YÖK Genel Kurulu’nda YÖS kaldırıldı.
Hangi üniversiteler YÖS kabul ediyor?
YÖS (Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı) Düzenleyen Üniversiteler

YÖS ne zaman kalkacak?​

Yerine ‘Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS) geldi. Böylece Türkiye’deki ortaöğretim kurumlarına 2022-2023 eğitim ve öğretim yılından itibaren kayıt yaptıracak T.C. vatandaşlığından çıkanlar, Mavi Kartlılar, KKTC vatandaşları ve yabancı uyruklular yükseköğretim kurumlarına sadece YKS ile girebilecek.
YÖS sınavı ne zaman kaldırıldı?
YÖK’ten yapılan açıklamaya göre, Yükseköğretim Genel Kurulunun, yurt dışından öğrenci kabulü ile ilgili 23 Haziran 2021 tarihli kararında değişikliğe gidildi. Buna göre, Merkezi Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (MYÖS) yapılmasına ilişkin önceki karar iptal edildi, yerine “TR-YÖS” yapılması kararı alındı.
Boğaziçi Üniversitesi YÖS kabul ediyor mu?
Üniversiteler yabancı öğrenci kabulünde bazı sınavlar (SAT, SAT Subject Math Level 2, ACT, YÖS)ve diploma notları (IB, IGCSE) aramaktadır. Boğaziçi Üniversitesi, İTÜ, ODTÜ gibi ülkenin önde gelen ve İngilizce eğitim veren üniversiteleri SAT sınav puanını kabul etmektedir.

YÖS sınavında hangi dersler?​

YÖS Sınavı genellikle 80 sorudan oluşmaktadır. Bu soruların dağılımı 45 YÖS IQ – Genel Yetenek (IQ), 30-32 Matematik, 3-5 Geometri sorularından oluşmaktadır. Matematik ve Geometrie soruları genel lise düzeyinde olan sorulardan oluşmaktadır. Soru yapıları LYS ve ya YGS Sınavından farklılıklar göstermektedir.

Geri