Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yorumlayici yaklasim ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.232
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yorumlayıcı yaklaşım ne demek?​

Yorumlayıcı yaklaşım, doğal gerçekliklerle toplumsal gerçekliklerin aynı yöntemle incelenemeyeceğini savunur, çünkü doğal dünya insan etkileşiminden bağımsız olarak var olduğu hâlde, toplumsal dünya toplumsal ve kültürel ilişkilerle, insanların anlamlı ve amaçlı eylemleri ile kurulmuştur ve kurulmaktadır.

Yorumlayıcı din öğretimi ne demek?​

Din Eğitimi: Yorumlayıcı Bir Yaklaşım’da ele alınan metotlar akademisyenler ve öğretmenlere, belirli dinler içindeki farklılıkları ve hem yerel hem de küresel bazda dini farklılıkları dikkate alarak duyarlı bir şekilde din hakkında bilgi vermelerine yardımcı olması amacıyla hazırlanmıştır.
Din öğretimi yaklaşımları nelerdir?
Din öğretimi ile ilgili literatüre bakıldığı zaman genelde yaygın ola- rak uygulanan iki yaklaşım bulunduğu görülür. Bunlar mezhebe veya dine dayalı “confessional” ve mezhepler veya dinler üstü “non- confessional” yaklaşımlardır.

Yorumlayıcı paradigma ne demek?​

Görünür olanın ötesini merak eden ve keşfederek yorumlamaya, anlamaya çalışan yorumlayıcı paradigma, ayrıntılı ve derinlemesine araştırma yolunu benimser. Özellikle bilimsel araştırma sırasında araştırmacı, okuma etkinliğine önem vermeli ve içerik çözümlemesinden yararlanmalıdır.

Yorumlayıcı sosyal bilim nedir?​

Bu nedenle yorumlayıcı sosyal bilim, bireylerin toplumsal gerçekliği anlamlı toplumsal eylemleri ile nasıl oluşturduklarını önce anlamaya, sonra da açıklamaya çalışan bir yaklaşımdır.
Mezhepler arası din öğretimi ne demek?
Ancak, Türkiye ölçeğinde en genel anlamıyla mezhepler üstü din öğretiminde bir dinin tüm mensuplarının mezhep ya da cemaat ayrımı gözetmeksizin aynı sınıfta din eğitimi almaları amaçlanır.

Çoğulcu eğitim modeli nedir?​

b) Modern çoğulculuk: Bir toplumun inandığı dinin içerisindeki yorum farklılıklarının din eğitiminde dikkate alınması demektir. Çok kültürlü ve çok dinli toplumlarda, birbirine karşı hoşgörü ve saygıyı güçlendirmek amacıyla uygulanmaktadır.

Din hakkında öğrenme nedir?​

Dini öğrenme modelinde amaç, bireyi daha dindarlaştırmak olup, bir dinin inanırı tarafından, aynı dinden olan kişilere öngörülen eğitimdir. Bireyin kendi dininde derinleşmesine yardımcı olunmaya çalışılır. Din hakkında öğrenme modelinin amacı ise sadece din hakkında tarafsız bir şekilde bilgilendirme yapmaktır.
 
Geri
Üst