AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yorgun mermi ne kadar uzaga gider?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yorgun mermi ne kadar uzağa gider?​

Dr. Uzar, “Ülkemizde genel olarak kullanılan 9 mm bir mermi, namlu çıkış hızıyla 90 derecelik bir atışla 1250 metreye ulaşır.

Atış artığı nasıl bulaşır?​

Ateş etme esnasında silahın namlu ucundan, kovan atma boşluğundan ve mekanik boşluklardan hızla etrafa yayılan atış artıkları, silahı tutan el veya ellerin üstüne bulaşabilmektedir.
Havaya sıkılan mermi öldürür mü?
Zaman zaman ise mermiler havadan yere düştüklerinde can alıyor. Eğer silah dik bir şekilde tutulur ve havaya öyle ateş açılırsa, mermiler yere daha yavaş düşüyor. Ancak aksi takdirde mermi normal bir atış sırasında olduğu gibi çok daha hızlı haraket ediyor ve can kaybına yol açabiliyor.
Havaya ateş edince mermiler nereye gider?
Konu ile ilgili çalışmalar gökyüzüne doğru ateşlenen merminin uzaya ulaştığı ve orada kaldığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını kanıtlamıştır. Havaya ateşlenen mermi, tırmanışını bitirdikten sonra (yerçekimi kuvveti nedeniyle) yere dönme sürecine geçer ve saniyede yaklaşık 90-180 metre hızla hareket eder.

Yorgun mermi kaç saniyede düşer?​

Bu merminin hedefe düşme hızı 92m/sn şeklinde gerçekleşir ve insan vücuduna dokunduğu anda delip geçebilir. İnsan vücuduna isabetlerde sonuç ölüm olabilir. Vücudumuzda kurşunun öldürücü olarak isabet edeceği en tehlikeli noktalar kafa, boyun ve omuz bölgeleridir.

Yorgun mermi öldürür mü?​

Yorgun mermi, havaya gerçekleştirilen atışın ardından merminin hızını kaybederek yere doğru ivme kazanması anlamını taşımaktadır. Bir merminin ortalama hızı saatte 160 kilometre hıza ulaştığı için yer yüzüne düşüş hızı da bu nedenle ölümcül olabilmektedir.
Atış Artığı delil midir?
ATIŞ ARTIĞI DELİL OLMAZ Svap analiz raporuna ilişkin olarak görüştüğümüz İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Sevil Atasoy ise, “Atış artığı güvenilir olmadığından delil olarak kabul edilmiyor. Atış artığı çıksa da silahı kullanmamış olabilir. Rapora tam olarak güvenemeyiz.
Atış Artığı Svabı ne demek?
Atış sonrası şahıs/şahısların el, kol, yüzlerine bulaşan parçacık atış artıklarının alınması işlemi.
Kurşunun namludan ilk çıktığı anda oluşan kinetik enerji ile sabit bir hızda ilerlemesine “Zinde Mermi“, havaya sıkılan bu merminin namlu çıkış hızını kaybetmesinin ardından, yer çekimi sebebiyle geriye doğru serbest düşüşüne verilen isme ise “Yorgun Mermi” deniliyor.
Bir merminin namludan çıkış hızı saniyede 350 ile 450 kilometre arasındadır. Havaya sıkılan bir kurşunun ya da mermi çekirdeğinin iniş hızı ise bunun yarısı kadar, ortalama saniyede 200 kilometredir.
Havaya sıkılan kurşuna ne olur?
Yorgun mermi zarar verir mi?
Yorgun mermi, havaya gerçekleştirilen atışın ardından merminin hızını kaybederek yere doğru ivme kazanması anlamını taşımaktadır. Özellikle düğün ve kutlamalarda havaya sıkılan mermiler ateşlendikten bir kilometre kadar uzağa gidip yorgun mermi olarak bir canlıya zarar verebiliyor.
 
Geri
Üst