Yöresel Gömbe Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Yöresel Gömbe Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo patlıcan
5 adet domates
2 adet kapya biber
4 adet yeşil biber acıyla karışık
2 büyük boy soğan
1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
Yeterince zeytin yağı
Yeterince tuz
Yeterince süzme yoğurt
Yeterince bezdirme (Lavaş)

Yöresel Gömbe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanlar, bıçakla delinir patlamasın diye biberlerle, domateslerle birlikte fırın tepsisine dizilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Her birinin kabukları soyulup küçük, küçük doğranır.
Uygun bir tencereye veya tavaya soğanlar küp, küp doğranır.
Zeytin yağı, tereyağı katıp soğanlar yumuşayana kadar kavrulur közleyip doğranan patlıcanlar biberler domatesler ilave edilir.
Tuz ilave edip karıştırılır kaynamaya başlayınca ocaktan alıp ister yoğurtlayarak, ister, bezdirmenin üzerine dökerek, ister sade, ayrı kapta yoğurtla, servis yapılır. Denemenizi tavsiye ederim bir o kadarda lezzetli. Afiyet olsun
Yöresel Gömbe Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst