Yöresel Bir Lezzet Maklube Yemeği Tanımı İçin Gereçler
2 adet but 3 adet kalça tarafından tavuk eti
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Sebzeler
3 -adet orta uzunluk havuç
3-4 adet büyük uzunlukta patates
İsteğe bağlı 1-2 adet patlıcan ekleyebilir
Pilavı için
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı etin sıcak haşlama suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 büyük yemek kaşığı sıvı yağ
Kullandığım bardak ölçüsü 200ml
Yöresel Bir Lezzet Maklube Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tavuk etlerini güzelce yıkadıktan sonra düdüklü tencereye alalım.
Üzerine 4 bardak suyu ve tuzu ek edelim.
Kapağı kapatıp ocağa alalım ve etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirelim siz düdüklü tencere kullanmak istemezseniz olağan tencerede etler yumuşayıncaya kadar pişirebilirsiniz.
Et pişerken bir kaba pirinci alalım.
Üzerini geçecek kadar su ve 2 tatlı kaşığı tuzu ekleyip tuzun güzelce karışması için elimizde şöyle bir karıştıralım ve pirinci kenarı alalım.
Yemeğimize eklenecek olan sebzelerimizi doğramaya geçelim.
Kabuklarını soyduğunuz patatesleri halka halka birer santim olacak biçimde doğrayalım havuçları da birebir halde halka halka olacak biçimde doğrayalım.
Tavaya çokça sıvı yağ ekleyip yeterlice kızdıralım patatesleri ekleyip biraz kızartalım çok fazla kızartmamıza gerek yok az birşey kızarmaları kâfi patateslerden sonra havucu da kızartalım bu müddette de tavukta haşlanmış oluyor.
Derin bir tencereye ben çelik tencere kullandım siz yanmaz yapışmaz bir tencere kullanırsanız çok daha güzel sonuç alırsınız.
Tencerenin tabanına haşlamış olduğumuz etlerin kemikli tarafı üst bakacak halde dizelim.
Üzerine öncelikle patatesleri sonra havuçları döşeyelim.
Daha sonra ıslatmış olduğumuz pirinci dikkatlice kırmadan yıkayıp düzdürdükten sonra patateslerin üzerine döküp elimizle düzeltelim.
Üzerine 1 büyük yemek kaşığı sıvı yağ ve ve sıcak olan etin haşlama suyundan 3 bardak ek edelim
Tencerenin kapağını kapatıp ocağa alalım.
Kaynamaya başlayıncaya kadar yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yemek suyunu çekinceye kadar pişirelim.
Son defa tencerenin kenarından kaşıkla denetim edip suyunu çektiğini anladıktan sonra ocağı kapatalım ve kapağı kapalı bir biçimde 25-30 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
Büsbütün dinlendikten sonra tencerenin üzerine büyük bir tabak yada çay tepsisi olabilir bu biçimde servis ediliyor zira örtelim.
Tencereyi aykırı çevirip yemeğim tabağa inmesini sağlayalım ve maklube yemeğimiz yenmeye hazır.
Deneyecek herkese afiyet olsun hoşçakalın
Öbür toplumsal hesaplarım.
Youtube mehtapturanın mutfağı.
İnstagram @mehtapturanin _mutfagi.
Yöresel Bir Lezzet Maklube Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet but 3 adet kalça tarafından tavuk eti
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Sebzeler
3 -adet orta uzunluk havuç
3-4 adet büyük uzunlukta patates
İsteğe bağlı 1-2 adet patlıcan ekleyebilir
Pilavı için
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı etin sıcak haşlama suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 büyük yemek kaşığı sıvı yağ
Kullandığım bardak ölçüsü 200ml
Yöresel Bir Lezzet Maklube Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tavuk etlerini güzelce yıkadıktan sonra düdüklü tencereye alalım.
Üzerine 4 bardak suyu ve tuzu ek edelim.
Kapağı kapatıp ocağa alalım ve etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirelim siz düdüklü tencere kullanmak istemezseniz olağan tencerede etler yumuşayıncaya kadar pişirebilirsiniz.
Et pişerken bir kaba pirinci alalım.
Üzerini geçecek kadar su ve 2 tatlı kaşığı tuzu ekleyip tuzun güzelce karışması için elimizde şöyle bir karıştıralım ve pirinci kenarı alalım.
Yemeğimize eklenecek olan sebzelerimizi doğramaya geçelim.
Kabuklarını soyduğunuz patatesleri halka halka birer santim olacak biçimde doğrayalım havuçları da birebir halde halka halka olacak biçimde doğrayalım.
Tavaya çokça sıvı yağ ekleyip yeterlice kızdıralım patatesleri ekleyip biraz kızartalım çok fazla kızartmamıza gerek yok az birşey kızarmaları kâfi patateslerden sonra havucu da kızartalım bu müddette de tavukta haşlanmış oluyor.
Derin bir tencereye ben çelik tencere kullandım siz yanmaz yapışmaz bir tencere kullanırsanız çok daha güzel sonuç alırsınız.
Tencerenin tabanına haşlamış olduğumuz etlerin kemikli tarafı üst bakacak halde dizelim.
Üzerine öncelikle patatesleri sonra havuçları döşeyelim.
Daha sonra ıslatmış olduğumuz pirinci dikkatlice kırmadan yıkayıp düzdürdükten sonra patateslerin üzerine döküp elimizle düzeltelim.
Üzerine 1 büyük yemek kaşığı sıvı yağ ve ve sıcak olan etin haşlama suyundan 3 bardak ek edelim
Tencerenin kapağını kapatıp ocağa alalım.
Kaynamaya başlayıncaya kadar yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yemek suyunu çekinceye kadar pişirelim.
Son defa tencerenin kenarından kaşıkla denetim edip suyunu çektiğini anladıktan sonra ocağı kapatalım ve kapağı kapalı bir biçimde 25-30 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
Büsbütün dinlendikten sonra tencerenin üzerine büyük bir tabak yada çay tepsisi olabilir bu biçimde servis ediliyor zira örtelim.
Tencereyi aykırı çevirip yemeğim tabağa inmesini sağlayalım ve maklube yemeğimiz yenmeye hazır.
Deneyecek herkese afiyet olsun hoşçakalın
Öbür toplumsal hesaplarım.
Youtube mehtapturanın mutfağı.
İnstagram @mehtapturanin _mutfagi.
Yöresel Bir Lezzet Maklube Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı