Yöresel Bir Lezzet Kabak Köftesi Tanımı İçin Materyaller
Kışlık kara kabak (mücver kabağı)
Yarım demet maydanoz
2 orta uzunluk soğan
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
5-6 su bardağı un
Tuz
Sosu İçin;
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
Yarım limonun suyu
Yöresel Bir Lezzet Kabak Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kabaklar soyulup rendelenir.
Öteki gereçler ek edilip yoğurulur.
Ele yapışmayacak bir hamur elde ettiğimizde fırın tepsisine ekstra yağlanmış yağlı kağıdın üzerine serilir (olabildiğince ince döşenir üzeri bastırılıp sıkılaştırılır).
Hamuru bekletmeden tepsiye koymanız gerekir yoksa sulanır.
Evvelce ısıtılmış 170 derecelik fırında suyunu salıp geri çekene kadar üzeri de kızarana kadar pişirilir (çok fazla pişirmeyin tahta üzere olur).
Fırından çabucak çıkartılır. Servis tabağına gelişi hoş parçalanarak konulur.
Sosu için sarımsaklar rendelenir. Başka gereçlerle birlikte karıştırılıp, çırpılır.
Servis ederken kabak köftemizin üzerine bu sostan gezdirilir. Afiyet olsun.
Yöresel Bir Lezzet Kabak Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kışlık kara kabak (mücver kabağı)
Yarım demet maydanoz
2 orta uzunluk soğan
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
5-6 su bardağı un
Tuz
Sosu İçin;
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
Yarım limonun suyu
Yöresel Bir Lezzet Kabak Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kabaklar soyulup rendelenir.
Öteki gereçler ek edilip yoğurulur.
Ele yapışmayacak bir hamur elde ettiğimizde fırın tepsisine ekstra yağlanmış yağlı kağıdın üzerine serilir (olabildiğince ince döşenir üzeri bastırılıp sıkılaştırılır).
Hamuru bekletmeden tepsiye koymanız gerekir yoksa sulanır.
Evvelce ısıtılmış 170 derecelik fırında suyunu salıp geri çekene kadar üzeri de kızarana kadar pişirilir (çok fazla pişirmeyin tahta üzere olur).
Fırından çabucak çıkartılır. Servis tabağına gelişi hoş parçalanarak konulur.
Sosu için sarımsaklar rendelenir. Başka gereçlerle birlikte karıştırılıp, çırpılır.
Servis ederken kabak köftemizin üzerine bu sostan gezdirilir. Afiyet olsun.
Yöresel Bir Lezzet Kabak Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı