- Konu Yazar
- #1
Yönlendirmeli oyun terapisi nedir?
Yönlendirmeli oyun terapisinde, terapistin yönlendirmesi varken, bu terapi biçiminde, oynayacağı oyuna ve oyuncağa çocuk kendisi karar verir. Oyun çocuğun hakimiyet alanıdır ve çocuk istediği kurguyu oluşturabilir. Bu demek değildir ki terapist etkisiz bir şekildedir.Çocuk merkezli oyun terapisi ne demek?
Çocuk merkezli oyun terapisi ne demek?Bu terapi yöntemi, çocukların çevrelerini bilişsel olarak değil deneyimsel bir şekilde anlamlandırdıkları terapi şeklidir. Çocuk merkezli yöntemde olduğu gibi çocuğun iyileşmek için çabaladığı varsayımı üzerinde durulur. Terapinin temel bileşeni terapist ile çocuğun kurduğu ilişkidir.
Oyun terapisi Nedir KPSS?
Oyun terapisinde ise amaç oyunun tüm bu gücünden yararlanarak çocuğa iç ve dış dünyasını yansıtabileceği güvenli bir alan yaratmaktır. Özellikle çocuk merkezli oyun terapisi hümanistik bir yaklaşımla, oyun yoluyla her çocuğun kendi kendini iyileştirebilme potansiyeline güvenir.Oyun terapisi ne zaman kullanılır?
Oyun terapisi ne zaman kullanılır?2,5 yaşından itibaren 12 yaşındaki çocuklara uygulanabilen oyun terapisi; çocuklarda var olan travmaları, depresyonu, kaygı ve takıntıları, eğer yaşadıysa cinsel istismarı, tuvaletini kaçırma problemini, uyku ve beslenme problemlerini, duygusal olarak bozuklukları ve düşünce sıkıntılarını ortaya çıkartabilen en …
Çocuk merkezli oyun terapisinin amaçları nelerdir?
Oyun Terapisi (Çocuk Merkezli bilişsel Oyun Terapisi) Amaç, çocuğun kendini ifade etmesi ve duygusal doyuma ulaşmasıdır Terapide çocuk, kullanılan oyuncaklar ve materyaller ile kendi dünyasını terapiste açar. Bunun sonucunda da uzman, aile ile çocuk arasında bir nevi köprü olur.Çocuk merkezli oyun terapisi kimlere uygulanır?
Çocuk merkezli oyun terapisi kimlere uygulanır?Çocuk Merkezli Oyun Terapisi genel olarak 2-10 yaş arasındaki çocuklarda kullanılır. Otizm, zeka ile ilgili sorunlar dışında depresyon, kaygı, takıntı gibi belli başlı çocuk sorunlarında etkilidir.
Oyun terapisi nedir kimlere uygulanır?
OYUN TERAPİSİ HANGİ DURUMLARDA, KİMLERE UYGULANIR?- Oyun terapisi 3–11 yaş arası çocuklara uygundur.
- Boşanmış ailelerin çocuklarına,
- Evlat edinilmiş veya terkedilmiş çocuklara,
- Aile içi şiddet gören çocuklara,
- Hiperaktivite ve Dikkat eksikliği tanısı almış çocuklara,
- Okulda zorbalık gören veya zorbalık yapan çocuklara,