Yönetmek ne anlama gelir?
yönetmek. Bir kurum veya kuruluşun yasalara, kurallara ve belli şartlara uygun biçimde işlemesini sağlamak, idare etmek, tedvir etmek. Birinin bir konudaki etkinliğine, çalışmasına yön vermek, birini yönlendirmek.Yönlendirmek sözlük anlamı nedir?
oldurgan f. (< yön+len-dir-mek) yeni. (Bir kimsenin) Davranışlarında, tutum ve işinde tâkip edeceği yolu çizmek, o yoldan yürümesini sağlamak.Yönetim, bir işi yönetme işidir. Diğer bir değişle de yönetim, bir grup insanı çekip çevirme ve çeşitli görevler vererek işlerin bitirilmesini sağlama işidir. Yönetim organize yaşamın ortaya çıkardığı bir gerekliliktir ve başarılı bir şekilde uygulandığı zaman organizasyonların bel kemiğini oluşturur.
Dizgin ne anlama gelir?
Dizgin kelimesi Türkçe’de “yönlendirmek, yöneltmek” anlamına gelir. Eski Türkçe tiz- “yönlendirmek, yöneltmek” fiilinden +gIn sonekiyle türetilmiştir.
Yönetim Nedir yönetici kime denir?
Yönetim, insanların tek başlarına gerçekleştiremeyecekleri amaçlara ulaşabilmek için, başkalarına iş gördürme, başkaları aracılığı ile iş başarma ve amaçlara ulaşmadır. Yönetici, işleri bizzat yapan değil, yapılması gereken işleri planlayan, örgütleyen, koordine eden ve denetleyen kişidir.
Dizgin ne demek TDK?
Gemi uçlarına bağlanmak suretiyle hayvanı yöneltmeye yarayan kayış dizgin olarak bilinmektedir. Bu bağlamda taşımış olduğu anlam üzerinden günlük hayatta hala kullanılan bir sözcüktür. Türk Dil Kurumu üzerinden bu şekilde ifade edilir ve kullanılır.Dazgir ne demek Türkçe?
orta anadolu’da yavşak anlamında kullanılan kelime. fiil hali de dazgirlenmek’tir.Yönetici; mal ve hizmet üretimi için üretim faktörlerinin bir araya getirilmesini yöneten kişidir. Bir yönetici aynı zamanda girişimci olabilir ya da bir girişimci adına ücret karşılığında bu işi üstlenmiş olabilir.