- Konu Yazar
Yönetişimin temel özellikleri nelerdir?
Adrian DAVİES kurumsal yönetişimin temel boyutlarını, örgütün kimliği, örgütün amacı, liderlik, düzenleyici güç, kapsamlılık ve iletişim, hesap verebilirlik düzeni, etkinliğin maksimize edilmesi, sürdürülebilirliğin sağlanması olarak sıralamaktadır.E yönetişim nedir?
Yönetişim ile devlet dışındaki paydaşların da (vatandaş, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve hatta uluslararası kuruluşlar) yönetime, karar alma ve politika oluşturma süreçlerine katılımı amaçlanmaktadır. Bu amaca yönelik bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanılması da e-Yönetişim’dir.Yonetisim kavrami nedir?
Yonetisim kavrami nedir?Türk Dil Kurumu “yönetişim” kavramını; resmi ve özel kuruluşlarda idari, ekonomik, politik otoritenin ortak kullanımını olarak ifade etmektedir.
Yönetim ve yönetişim nedir?
Yönetim, İletişim ve Yönetişim Bilindiği gibi literatürde yönetim kavramını “management” karşılığı olarak kul- lanmakta, basit olarak “başkaları vasıtasıyla iş görmek” olarak tanımlamaktayız. Yönetişim ise basit anlamda “başkalarıyla birlikte iş görmek” anlamı taşımaktadır.Yönetişimciler nedir?
Çok aktörlü ve etkileşimli, ilişkileri içeren, birlikte yönetme, birlikte düzenleme üzerinden kamu özel sektör ortaklığı felsefesini taşıyan bir yönetim süreci olarak yönetişim öne çıkar. Özellikle klasik yönetim kapsamında tek taraflı yapılan yönetimin aksini gösteren bir unsurdur.Akıllı yönetişim nedir?
Akıllı yönetişim nedir?AKILLI YÖNETİŞİM Analiz, planlama, uygulama ve politika yapımı gibi kamu yönetimi süreçlerinde şeffa ık, katılımcılık ve işbirlikçi olma prensiplerini sağlayan ve e-devlet hizmetlerinden oluşan bir yönetişimi ifade eder.