AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yonetimin yeniden yapilandirma nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yönetimin yeniden yapılandırma nedir?​

Kurumsal yeniden yapılandırma tanım itibariyle, bir firmanın değerinin artırılması için mali yapısında, yönetim veya mülkiyetinde veya ticaret portföyünde firmanın hissedarları ve alacaklıları bakımından yapılan köklü değişikleri ifade etmektedir.

Kurumsal değişim ne demek?​

Kuruluşundan itibaren her şirket bir takım evrelerden geçerek yaşamına devam eder. Bu evreler, kısaca kuruluş aşaması, hızlı yükseliş, olgunluk, duraklama ve düşüş evreleridir. Elbette her şirket bu aşamaların her birinden sıra ile geçmez ancak er ya da geç bir duraklama ya da düşüş dönemine girer.
Değişim mühendisliği, herhangi bir organizasyonda yapı, sistem, süreç ve uygulanan politikalarda hızlı ve radikal yeniden tasarım ve değişiklikler yapılarak organizasyonun daha yüksek bir performansa ulaşmasını ve bir atılımı gerçekleştirmesini amaçlayan yeni bir yönetim tekniğidir.
Kurumsal Yapılanma ne demek?
Kurumsal yapılanma; vizyonun, kurumsal stratejinin ve üst yönetimin niteliğinin sorgulanması ile başlar. Türkiye’de kurumsal yapılanma gereksinimi çoğunluk ile finansal sorunların baş göstermesi ile fark edilir.
Değişim mühendisliği nedir açıklayınız?
Değişim Mühendisliği, organizasyonlardaki uygulanan tüm yapısal ve sistemsel uygulamaların çok hızlı ve köklü yenilikler ile birlikte daha yüksek performans elde edilmesini amaçlayan modern bir tekniktir. Değişim mühendisliği, organizasyonların verimliliğini ve performansını yükseltmek için oluşturulmuş bir tekniktir.

Değişim Mühendisliği kavramı nedir?​

Daha kapsamlı olarak yapılan bir tanımında “değişim mühendisliği; maliyet, kalite, hizmet ve hız gibi çağımızın en önemli performans ölçülerinde çarpıcı geliştirmeler yapmak amacıyla iş süreçlerinin temelden yeniden ve radikal bir şekilde yeniden tasarlanması” olarak tarif edilmektedir [4].

Kurumsal Yapi nedir kisaca?​

Kurumsal yapı, bir firmanın veya bir şirketin uzun vadede başarıyı arttırmaya yönelik yaptığı faaliyetlerin tümü olarak tanımlanabilir. Bir kurumdaki kurumsal yapının oluşması için ilk yapılması gereken şey kurumda çalışan kişilere gerekli yetkilerin verilmesidir.
►Dördüncü ve son rapor ise “Leimgruber Raporu”dur. Ülkemizdeki idare teĢkilatı ve personel sorunları üzerine yapılan incelemeleri içeren raporda Bakanlıkların organizasyonu ve kamu personel sistemi üzerinde durulmuĢtur. Profesör LEIMGRUBER tarafından hazırlanan rapor 25 Kasım 1952 tarihinde hükümete sunulmuĢtur.
Borç yapılandırması ne demek?
Borç yapılandırması ne demek? Bankalar müşterilerinin bütçesine uygun vadelere bölerek yapılandırma imkânı sunacak. Bankalar hesaplamada kredi katının ödenmemiş toplam borcu, taksitli alışverişlerin toplam borcuyla birlikte yapılandırıyor. Yapılandırmada ise kalan vade, ödenmiş borcun hesaplamasında dikkate alınıyor.
Dorr raporu nedir?
İlk olarak 1933 yılında, ABD’li uzmanlar tarafından hazırlanan ve ”Türkiye’nin İktisadi Bakımdan Bir Tetkiti” adı verilen (Dorr Raporu) rapor, 1934 yılında hükumete sunulmuştur. 1960 öncesi dönem, kamu idaresinde yeniden yapılanma çalışmalarının fikri ve teorik aşamasını oluşturmaktadır.

Gıyas Akdeniz raporu ne zaman?​

Dr. Fritz Neumark’ın hazırladığı rapordur. Bu raporu takiben, sırasıyla, 1950 yılında Thornburg, 1951 yılında Barker, yine aynı yıl Martin ve Cush, 1952 yılında Leimgruber ve Gıyas Akdeniz Raporları yayınlanmıştır.

Yapılandırma nedir ne işe yarar?​

Yapılandırma ne oluyor? Yeniden yapılandırma, mevcut kredi borcunuz için kredi kullandığınız bankayla ya da farklı bir bankayla yeni bir anlaşma yaparak, kredi borcunuzun vade, ipotek, para birimi ya da faiz gibi değişkenlerini değiştirerek daha iyi koşullarda çalışabilmenizi sağlar.
1-Yapılandırma kapsamına hangi borçlar girmektedir?
Mehtap raporu hangi dönem?
3.2.4. Türk kamu yönetiminde, bürokrasi ve yeniden yapılanma anlamında yapılan en kapsamlı çalışmalardan biri olan Merkezi Hükumet Teşkilatı Araştırma Projesi (MEHTAP), 1962 yılında Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) öncülüğünde hazırlanmaya başlamış ve 1963 yılında Başbakanlığa sunulmuştur.
 
Geri
Üst