Yonetimde esneklik ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Yönetimde esneklik ne demek?​

Esneklik, kısa bir süre içinde çok az bir maliyet ve çabayla değişebilme veya değişime uyum sağlayabilme yeteneği olarak tanımlanır. Çalışma yaşamında esneklik ise özellikle üretim ve istihdama yönelik işçiyi koruyan yasal düzenlemelerin sermaye lehine gevşetilmesini ifade eder.

Esnek çalışma biçimi nedir?​

Esnek çalışma; çalışanların mesai saatleri standart mesai saatlerinden farklı olan bir çalışma sistemidir. Birçok şirket “Compressed Week” adını verdikleri çalışma sistemi sayesinde çalışma saatlerini 1 saat ileri veya 1 saat geri alarak yeni bir mesai belirleyebiliyor.
Üretimde esneklik ne demek?
Süreç esnekliği, üretim tesislerinin ya da işçilerin birden fazla ürünü üretebilmesini ve bir ürünün üretiminden bir başka ürünün üretimine hızlı ve maliyetsiz şekilde geçebilmesini hedefler.
Işletmelerde esneklik ne demek?
Diğer bir ifadeyle, işletmeler açısından esneklik, daha az düzenleme, kuralsızlaştırma ve kolayca işe alma ve işten atma anlamına gelmektedir (Pollerts, 1988). Çalışma yaşamında ve istihdam ilişkilerinde esnekleşme işletmelere fayda sağlarken genellikle bedelini işçiler ödemektedir.

Esnek çalışma kimler için geçerli?​

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan bütün çalışanları kapsıyor. Dolayısıyla memur, sözleşmeli personel, geçici personel, kamu işçisi ve kadroya geçirilen taşeron işçilerin tamamı bu kapsamda esnek veya uzaktan çalışabilecek.

Esnek üretim neleri kapsar?​

ESNEK ÜRETİM SİSTEMLERİNİN ÖZELLİKLERİ Tezgahlar arası taşıma otomatik gerçekleştirilmektedir. Üretimde yapılan personel işlemlerini en aza indirmiştir. Birçok farklı parçada kullanılabilecek esnek tezgahlardan oluşturulmuştur. Üretim işlemleri genelde otomasyona dayalı sistemler tarafından oluşmaktadır.
Esneklik hesaplamaları nasıl yapılır?
“Esneklik”, miktarı etkileyen bağımsız değişkendeki yüzde değişmenin miktarda yarattığı yüzde değişmeye göre hesaplanır :
- TALEP İÇİN ÜÇ ESNEKLİK VARDIR :
- Qd = f ( P, Pt, Pr, Y, N, Z, … )
- Qd : Talep edilen miktar.
- P : Talep edilen malın fiyatı
- Pt : Talep edilen malın tamamlayıcı malının fiyatı
Esnek olmak ne demek?
Esnek olmak demek, taviz vermek, kontrolü elden bırakmak, disiplinden uzaklaşmak demek değildir. Aksine kontrolü ele almak demektir. Esnek olmak, esnek düşünebilmek bir başarı sanatıdır. Düşünce tarzı ve yaklaşım açısından esnek davranmak tüm seçenekleri görebilme, değerlendirebilme imkânı sağlar.
Adolph Wagner, vergilemede esneklik ilkesini “Vergileme, mali ihtiyaçlardaki değişmelere uyabilecek ve diğer finansman kaynaklarından… karşılanamayan masraf açığını kapatabilecek unsurları kapsamalıdır” şeklinde tanımlamıştır.
Türkçe sözcük, Ön ad halinde (fizik) bir dış gücün etkisi altında uzama, kısalma, eğrilme vb. biçim değişikliklerine uğradıktan sonra, etkinin kalkmasıyla eski biçimini alabilme özelliğinde olan, elastik, elastiki anlamına gelir.

Geri