Yonetim Kurulunu toplantiya kim cagirir?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yönetim Kurulunu toplantıya kim çağırır?​

Çağrı; Yönetim kurulunu toplantıya, başkan veya başkan vekili çağırır. Yine kurul üyelerinden her biri de başkan veya başkan vekiline yazılı olarak başvurup, kurulun toplantıya çağrılmasının talep edebilir (TTK m. 331, f.2).

Site genel kurul çağrısı nasıl yapılır?​

Site genel kurul çağrısı nasıl yapılır?
Olağanüstü toplantı için, toplantının yapılmasının planlandığı tarihten en az on beş gün önce ellerinde olacak şekilde tüm kat maliklerine çağrı yapılmalıdır. Bu on beş günlük süre hesabında dikkate alınması gereken çağrının gönderildiği tarih değil, çağrının kat malikinin eline ulaşacağı tarihtir.

Anonim şirketlerde genel kurul çağrısı nasıl yapılır?​

TTK’nın 414’üncü maddesi kapsamında genel kurul toplantıya, esas sözleşmede gösterilen şekilde, şirketin internet sitesinde ve Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yayımlanan ilanla çağrılır. Bu çağrı, ilan ve toplantı günleri hariç olmak üzere, toplantı tarihinden en az iki hafta önce yapılır.

Genel Kurulu toplantıya kim çağıramaz?​

Genel Kurulu toplantıya kim çağıramaz?
Dolayısıyla, yeni dönemde denetçiler anonim şirket genel kurulunu toplantıya çağıramayacaktır. Genel kurulu toplantıya davet etme görev ve yetkisi kural olarak anonim şirket yönetim kurulunaaittir. Yönetim kurulu, süresi dolmuş olsa dahi, genel kurulu olağan toplantıya çağırabilir.
Olağan genel kurul çağrısı nasıl yapılır?​

Apartman genel kurul çağrısı nasıl yapılır?​

Apartman genel kurul çağrısı nasıl yapılır?
Tarihi önceden belirlenmiş olağan toplantılar için KMK’nda özel bir çağrı merasimi düzenlenmemiştir. Ancak olağanüstü GK’lar için GK çağrısının GK tarihinden en az 15 gün önce bütün kat maliklerine imzalatılacak bir çağrı metni ile veya taahhütlü mektupla yapılması gerekir.

Site yönetimi toplantı çağrısı nasıl yapılır?​

Apartman yönetimi toplantı çağrısı örneği:
- Açılış,yoklama ve toplantı Divan başkanı’nın ve üyelerin seçimi.
- Başkanlık panına imza yetkisi verilmesi.
- Gündemin okunması ve ilaveler.
- Yönetici faaliyet raporu ve denetçi raporunun okunması;hesapların görüşülmesi ve.
- Yeni yönetici ve denetçi seçimi.
- Dilekler.

Yönetim kurulunu toplantıya kim çağırır sorusunun cevabı, başkan veya başkan vekilidir. Yönetim kurulu üyeleri de yazılı olarak başkan veya başkan vekiline başvurarak toplantının yapılmasını talep edebilirler (TTK m. 331, f.2).

Site genel kurul çağrısı için olağanüstü toplantılar için, toplantının gerçekleşeceği tarihten en az on beş gün önce tüm kat maliklerine çağrı yapılmalıdır. Bu sürede önemli olan, çağrının gönderildiği tarih değil, kat maliklerinin eline ulaşacağı tarihtir.

Anonim şirketlerde genel kurul çağrısı ise TTK’nın 414’üncü maddesi kapsamında yapılır. Genel kurul toplantıya, esas sözleşmede belirlenen şekilde, şirketin internet sitesi ve Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde ilan edilerek çağrılır. Bu çağrı toplantı tarihinden en az iki hafta önce yapılmalıdır.

Genel Kurulu toplantıya çağıramayanlar arasında denetçiler bulunmaktadır. Dolayısıyla, genel kurulu toplantıya davet etme görevi ve yetkisi genellikle anonim şirket yönetim kuruluna aittir. Yönetim kurulu, süresi dolduğunda dahi genel kurulu toplantıya çağırabilir.

Apartman genel kurul çağrısı için KMK'da özel bir çağrı merasimi düzenlenmemiştir. Ancak olağanüstü genel kurullar için en az 15 gün önce tüm kat maliklerine imzalatılacak bir çağrı metniyle veya taahhütlü mektupla yapılması gerekmektedir.

Apartman yönetimi toplantı çağrısı genellikle belirli bir gündemle yapılır. Bu gündem genellikle şu maddeleri içerebilir: açılış, yoklama ve divan başkanı seçimi, başkanlık paneline imza yetkisi verilmesi, gündemin okunması ve ilaveler, yönetici ve denetçi raporlarının okunması, hesapların görüşülmesi, yeni yönetici ve denetçi seçimi, dilekler. Yönetici tarafından toplantı çağrısında bu maddelelerin yer alması önemlidir.

Ayrıca, paylaşmış olduğunuz YouTube videosuna da bakabilir ve ilgili konu hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Geri