- Konu Yazar
Yönetim kurulu Üyesi görevi nedir?
Tüm yönetim kurulu üyeleri, yönetimden görevli kişilerin kanunlara, şirket esas sözleşmesine, iç yönergelere ve şirket kararlarına uyup uymadığını denetleme yükümlülüğü altındadır. Söz konusu üst gözetim yükümlülüğü, yönetim kurulunun devredilemez görev ve yetkileri arasındadır.Yönetim kurulunun görev ve yetkileri nelerdir?
“(1) Yönetim kurulunun devredilemez ve devralınamaz görev ve yetkileri şun- lardır: a) Şirketin üst düzeyde yönetimi ve bunlarla ilgili talimatların verilmesi. b) Şirket örgütünün belirlenmesi. c) Muhasebe, finans denetimi ve şirketin yönetiminin gerektirdiği ölçüde, finan- sal plânlama için gerekli düzenin kurulması.Genel Kurulun görevleri nelerdir?
Genel Kurul aşağıdaki konuları görüşerek karara bağlar:
Anonim ortaklık yönetim kurulunun görev ve yetkileri nelerdir?
Anonim şirketlerde yönetim kurulu üyeleri kanun veya şirket esas sözleşmesi altında; şirketi yönetmek, yönetim teşkilatını belirlemek, bütçeyi hazırlamak, yıllık faaliyet raporunu düzenlemek, muhasebe ve finans denetimi yapmak, şirket defterlerini tutmak, şirketin sermaye kaybına uğraması veya borca batık hale gelmesi …Anonim Şirket Genel Kurulunun görevleri arasında neler yer alır?
Anonim Şirketlerde Genel Kurulun Görev ve YetkileriAnonim şirket genel kurulunun görev ve yetkileri nelerdir?