AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yonetim Kurulu karari vekaleten imzalanir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yönetim Kurulu kararı vekaleten imzalanır mı?​

YÖNETİM KURULU TOPLANTILARINDA TEMSİLEN VE VEKALETEN OY KULLANMA : Yönetim kurulu üyeleri birbirlerini temsilen oy veremeyecekleri gibi, toplantılara vekil aracılığıyla da katılamazlar(YTTK, m.390/f.2). Dolayı- sıyla, yönetim kurulu üyelerinin toplantılara bizzat katılmaları ve oy kul- lanmaları gerekir.
Birlik yönetim kurulu nasıl oluşturulur?
a) Birlik Genel Kurulu, Odaların meslekte en az on yıl kıdemli olan üyeleri arasından, toplam üye sayısının %2’si oranında ve üç kişiden az, yüz kişiden çok olmamak üzere oda genel kurullarınca seçilen ve en geç Mart ayı sonuna kadar Birliğe bildirilen delegelerden ve Birlik Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu ve Yüksek …
Dernek Olağanüstü Genel kurul kararı nasıl alınır?
Dernekler, tüzükte yazılan sürelerde Olağan, bunun haricinde Olağanüstü olarak yapılabilir. Genel kurul, yönetim veya denetim kurulunun gerekli gördüğü hâllerde veya dernek üyelerinden beşte birinin yazılı başvurusu üzerine, yönetim kurulunca olağanüstü toplantıya çağrılabilir.

Birlik Disiplin Kurulu kaç üyeden oluşur?​

Madde 38-(5786 sayılı Kanunun 13’üncü maddesi ile değişen şekli, Yürürlük: 26.07.2008) Birlik Disiplin Kurulu üyeleri, kayıtlı olduğu meslek odasında en az üç yıl kıdemli olup serbest veya bir işyerine bağlı olarak bu Kanun hükümlerine göre fiilen mesleki faaliyette bulunan Birlik Genel Kurulu üyeleri arasından üç yıl …
Oda Yönetim Kurulu toplanma zamanı nedir?
Oda Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim veya Denetleme Kurulu gerekli gördüğü hallerde Genel Kurulu toplantıya çağırabilir. Oda Yönetim Kurulu Başkanı, Odaya kayıtlı üyelerin beşte birinin görüşme konularını belirten yazılı talebi ile en geç 15 gün içinde Genel Kurulu toplantıya çağırmak zorundadır.
Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı hangi hallerde yapılır?
Olağanüstü Genel Kurul Toplantıları, şirket için lüzumu halinde veya zorunlu ve ivedi sebepler ortaya çıktığı takdirde yapılan ve gündemini toplantı yapılmasını gerektiren sebeplerin oluşturduğu toplantılardır[1]. Yönetim Kurulu, Genel Kurulu hem olağan hem de olağanüstü toplantıya çağırabilir.
Olağanüstü toplantı için, toplantının yapılmasının planlandığı tarihten en az on beş gün önce ellerinde olacak şekilde tüm kat maliklerine çağrı yapılmalıdır. Bu on beş günlük süre hesabında dikkate alınması gereken çağrının gönderildiği tarih değil, çağrının kat malikinin eline ulaşacağı tarihtir.

Geri