Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yonetim kurulu baskani istifa ederse ne olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yönetim kurulu başkanı istifa ederse ne olur?​

Yönetim Kurulu Başkanı veya üyesi istifa ettiğinde ilk yedek Yönetim Kurulu üyesinden başlanarak çağrı yapılır. Eksik üyenin tamamlanmasıyla Yönetim kurulu görev dağılımı yeniden belirlenir.
Yönetici istifa edebilir mi?
Kanuna göre kat malikleri, üzerlerine düşen borçları ve yükümleri yerine getirmezlerse, yöneticinin istifa edebileceği ve bu yüzden uğradığı zararın tazminini kat mâliklerinden isteyebiliyor. Kat Mülkiyeti Kanununa göre, apartman yöneticisinin görevinden istifa etmesi mümkün oluyor.

Yönetim kurulunda bulunan 3 kişiden biri istifa etti yönetim devam eder mi ne yapmalıyız?​

İstifa eden eğer yönetim kurulu üyesi ise, diğer üyeler göreve devam edebilir. Bu tip durumlarda diğer üyeler acil toplantı talebi isteyerek eksik üye seçimini sağlarlar. Yönetim planlarında bu konudaki özel düzenlemelere dikkat edilmelidir.
Yönetim kurulundan nasıl istifa edilir?
Anonim şirketlerde yönetim kurulu üyeleri, herhangi bir sınırlamaya tabi olmaksızın her zaman üyelikten istifa edebilir. İstifanın kabulü için yönetim kurulu veya genel kurulca bir karar alınması gerekli değildir. İstifa iç ilişkide, bu yöndeki beyanın şirkete ulaşmasıyla hukuki sonuç doğurur.
Kimsenin apartman yöneticisi olmak istememesi durumunda, hiçkimse apartman yöneticisi olması için zorlanmıyor. Apartmandaki kat maliklerinden biri tarafından sulh hakiminden ücreti karşılığında bir yönetici ataması istenebiliyor. Kanuna göre, kimse yönetici olmak için zorlanamıyor.
Dernek Başkanı ölürse ne olur?
Ancak Yönetim Kurulunun istifa, ihraç, ölüm vb. nedenlerle tamamının boşalması halinde dahi kurul düşmez, 1 ay içinde yapılması gereken genel kurulda seçilecek olan yeni yönetim kurulu göreve başlayıncaya kadar mevcut yönetim kurulu üyeleri görevlerine devam ederler, bu durumda kurulun görevi en geç 1 ay içinde dernek …

Yönetim kurulu üyeliğinden nasıl istifa edilir?​

Denetçi istifasını kime verir?
Denetçiler olağan olarak yapılan genel kurulunda yöneticiler ile birlikte seçiliyor. Denetçinin görevi bir sonraki genel kurulda son buluyor. Bunun dışında olağan genel kurul toplantıların haricinde, kat malikleri kurulu haklı bir sebebin olması halinde denetçinin görevine son verebiliyor.

Apartman yönetim kurulundan nasıl istifa edilir?​

Yönetici, istifa dilekçesini görevini yaptığı apartman, site, bloğu Kat Malikleri Kurulu’na hitaben hazırlamalıdır. İstifa dilekçesinde hangi neden veya nedenlerden dolayı görevinden istifa ettiğini belirtmelidir. Görev yaptığı dönem içindeki yöneticiliğe dair tüm evrakları kurula sunacağını da ayrıca belirtebilir.
Site yönetim kurulu üyesi istifa ederse ne olur?
İstifa eden eğer yönetim kurulu üyesi ise, diğer üyeler göreve devam edebilir. Bu yönetici, aynen kat maliklerince atanan yöneticinin yetkilerine sahip ve kat maliklerine karşı sorumlu sayılır.

Geri