Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yonetim danismanligi icin hangi bolum okunmali?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yönetim danışmanlığı için hangi bölüm okunmalı?​

Yönetim danışmanı olabilmek için mezun olunması gereken özel bir bölüm bulunmamaktadır. Ancak sayısal zekasını daha fazla kullanabilen, analitik düşünme kabiliyetine sahip, işletme, matematik, ekonomi gibi bölümlerden mezun olan kişiler, danışmanlık hizmetlerine daha kolay uyum sağlayabilmektedir.

Muhasebe Mesleği Etik Komitesi kim tarafından atanır?​

ifade eder. MADDE 5 – (1) Etik Komitesi, meslek mensupları arasından Türkiye Serbest Muhasebeci Malî Müşavirler ve Yeminli Malî Müşavirler Odaları Birliği Yönetim Kurulu tarafından atanacak biri Başkan, biri Başkan Yardımcısı olmak üzere en az yedi en fazla 11 üyeden oluşur. Üyelerin görev süresi iki yıldır.
Mali müşavirlik saygın bir meslek mi?
serbest muhasebeci mali müşavirlik mesleği de diğer saygın meslekler gibi bir meslektir. 4 yıllık lisans mezunu olmak yanında staj ve mesleki sınavları geçmek gerekir.

Proje danışmanı ne kadar maaş alır?​

Proje Danışmanı maaşı ortalama aylık 4.625 – TL’dir. En düşük Proje Danışmanı maaşı 3.150 -TL, En yüksek ise 6.100 – TL’dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız. İŞKUR Proje Danışmanı iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.

Yatırım danışman olmak için hangi bölüm okunmalı?​

Sermaye Piyasası Bölümü mezunları, çok geniş bir çalışma alanına sahiptir. Sermaye Piyasası Bölümü mezunları finans ve yatırım kuruluşlarında danışmanlık hizmeti başta olmak üzere ekonomi alanında pek çok pozisyonda görev alabiliyor.
En eski tıp etiği ilkesi nedir?
Önce zarar verme! Zarar vermeme ilkesinin temelini oluşturan “Önce zarar verme (primum non nocere)” sözünün Hipokrat tarafından söylendiği kabul edilir. O dönemden bu yana da tıp uygulamalarında temel ilkesi olarak devam ettirilir.

Muhasebede dürüstlük nedir?​

Dürüstlük: Kamu yararını sağlamaya yönelik olarak meslek mensupları mesleki sorumluluklarını dürüst bir şekilde yerine getirmek zorundadırlar. Tarafsız ve Bağımsız Olma: Meslek mensubu müşterilerine hizmet sunarken tarafsız olmalı ve hizmet sunduğu işletmeyle hiçbir çıkar ilişkisi içinde olmamalıdır.

Mali Müşavir Bürosu ne kadar kazanır?​

Maaş durumları gayet iyi ve tatminkardır. Genel olarak mali müşavirlik maaşı ortalaması 4 bin tl ile 6 bin tl arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük maaş olarak ise 3 – 4 bin tl gibi bir rakam ortaya çıkmaktadır. En yüksek maaş ise 8 bine kadar çıkabilmektedir.
Mali müşavirlik nasıl bir iş?
Mali müşavir, firma ve işletmelerin mali -muhasebe işlemlerinde devlet adına görevlendirilen bir meslek dalıdır. Görevleri, tüzel ve gerçek kişiliğe sahip işletmelerin muhasebe işlemlerini yürütmek, mali tabloları hazırlamak, prosedürlerle ilgili rapor ve belgeleri işleme hazırlamaktır.

Geri