AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yonetim Bilisim Sistemleri Bolumu TM mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü TM mi?​

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü eşit ağırlık TM-1 alanında alım yapan bir lisans eğitim programıdır.

Yönetim Bilişim Sistemleri devlette ne iş yapar?​

Satış Pazarlama Uzmanı / Yöneticisi, İş Analisti, ERP Uzmanı / Yöneticisi, İş Zekâsı Uzmanı / Yöneticisi unvanlarında görev yaparlar.

Yönetim Bilişim Sistemleri Hangi bölüm?​

Yönetim Bilişim Sistemleri Hangi bölüm?
Yönetim bilişim sistemleri ilk kez 1960’lı yılların ortalarında muhasebe, satınalma, stok, üretim, satış ve bordro konularında dönemsel raporlar hazırlamak amacı ile kullanılmıştır. Yönetim Bilişim Sistemleri, insan, teknoloji, sistem teorisi ve bilgi yönetimi alanlarını bir araya getiren akademik bir alandır.

Yönetim Bilişim Sistemleri hangi puan türü ile alıyor?​

Yönetim Bilişim Sistemleri hangi puan türü ile alıyor?
EA Puan türündededir. 4 Yıllıktır. Tercih Listeni Oluşturmak için Tercih Robotuna Kayıt Ol!

Yönetim bilişim sistemleri nerede çalışır?​

Şirketlerde operasyonları kolaylaştırmak adına bilgi işlem departmanlarında, devlet ya da özel bankalarda, yazılım ve otomasyon şirketlerinde; birbirinden farklı pozisyonlarda kariyerlerine devam edebilirler.

Yönetim Bilişim Sistemleri kaç puanla atanır?​

Yönetim Bilişim Sistemleri Atanma Olanakları
Atama | Kurum | Taban puan
2016 – 1. atama | Abant izzet baysal üniversitesi | 85,273
2016 – 1. atama | Ardahan üniversitesi | 84,345
2016 – 1. atama | Çay işletmeleri genel müdürlüğü | 85,273
2016 – 1. atama | Çay işletmeleri genel müdürlüğü | 84,956

Yönetim Bilişim Sistemleri hangi fakülteye giriyor?​

Yönetim Bilişim Sistemleri hangi fakülteye giriyor?
Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans Programında mezuniyet koşullarını yerine getiren öğrenciler, “Açıköğretim Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans Programı Diploması” alırlar.

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Hangi alanda yüksek lisans yapar?​

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Hangi alanda yüksek lisans yapar?
Yüksek Lisans: Dört yıllık lisans öğrenimini başarıyla tamamlayan mezunlarımız, yurtiçindeki veya yurtdışındaki üniversitelerin ilgili bölümlerinde yüksek lisans yapabilmektedirler. Yüksek lisans alanları yönetim bilişim sistemleri olabildiği gibi işletme veya bilişim teknolojileri de olabilmektedir.

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü, eşit ağırlık TM-1 alanında alım yapan bir lisans eğitim programıdır. Bu bölüm öğrencilere iş dünyasında bilgi teknolojileri, iş süreçleri ve yönetim konularında geniş bir perspektif sunar.

Yönetim Bilişim Sistemleri mezunları genellikle şirketlerde operasyonları kolaylaştırmak için bilgi işlem departmanlarında, devlet ya da özel bankalarda, yazılım ve otomasyon firmalarında çalışabilirler. Bazı yaygın pozisyonlar arasında Satış Pazarlama Uzmanı/Yöneticisi, İş Analisti, ERP Uzmanı/Yöneticisi, İş Zekası Uzmanı/Yöneticisi yer almaktadır.

Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü EA puan türü ile alım yapmaktadır ve 4 yıllık bir lisans programıdır. Mezuniyet sonrasında bu programın yüksek lisans seçenekleri de bulunmaktadır. Mezunlar, ilgili bölümlerde yüksek lisans yapma imkanı bulabilirler; bu alan yönetim bilişim sistemleri yanı sıra işletme veya bilişim teknolojilerini de kapsayabilir.

Atama olanaklarına bakıldığında, Yönetim Bilişim Sistemleri mezunlarının çeşitli kurumlara 85 ve üzeri taban puanlarla atanabildiği görülmektedir. Fakülteler bazında ise Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans Programı, Açıköğretim Fakültesi bünyesinde yer almaktadır. Bu programı tamamlayan öğrenciler "Açıköğretim Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans Programı Diploması" almaktadırlar.

Geri