AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yoneticiye maas odenir mi?

Editör

Yeni Üye

Yöneticiye maaş ödenir mi?​

Uygulamada genellikle “kat malikleri kurulu” (yönetim kurulu) tarafından alınan karar gereğince, yönetici seçilen kişiye yönetim giderlerine katılmaması kararlaştırılmakta ve ayrıca bir ücret ödemesi yapılmamaktadır.

Apartman yöneticisi para öder mi?​

Apartman yöneticisi para öder mi?
Yönetici Giderlerin Yarısından Sorumlu! Kat Mülkiyeti Yasası’nın 40. maddesinin son fıkrasında; yöneticinin ücretiyle ilgili olarak kat malikleri arasından atanmış yöneticinin normal yönetim giderlerine katılıp katılmayacağı, katılacaksa ne oranda katılacağını kararlaştırılır.

Bina yöneticisi ne kadar ücret alır?​

Bina yöneticisi ne kadar ücret alır?
Apartman yöneticileri normal koşullarda her hangi bir maaş almamaktadır. Ancak bina için belirlenmiş olan aylık aidat tutarını apartman yöneticisi vermemektedir. Yani apartman yöneticisinin bir aylık kazancı ödemediği aylık aidat ücretidir. Bunun dışında apartman yöneticisi her hangi bir maaş almamaktadır.

Yönetici parasını kim öder?​

Ancak kanuna göre aidat ödemek ev sahibinin sorumluluğundadır. Bu kanuna göre ev sahibi kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi, yönetici aylığı gibi giderlere ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderlerine katılmakla yükümlüdür.

Apartman yöneticisi masraflara katılır mı?​

Apartman yöneticisi masraflara katılır mı?
Yönetici yönetim masraflarına katılmayabilir veya belirlenen oranda katılabilir. Ne oranda katılacağını kat malikleri kararlaştırabilir. Ancak onarım ve ısınma gibi masraflara diğer kat malikleri gibi katılmalıdır.

Apartman yöneticisi hangi masraflara katılmaz?​

Apartman yöneticisi hangi masraflara katılmaz?
Kat malikleri kurulu, kat malikleri arasından atanmış yöneticinin normal yönetim giderlerine katılıp katılmayacağı, katılacaksa, ne oranda katılacağını kararlaştırır. Bu yolda, bir karar alınmamış ise, yönetici yönetim süresince kendisine düşen normal yönetim giderlerinin yarısına katılmaz.
Yönetici yakıt parası öder mi?​
Eğer kat malikleri kurulu yöneticilerin masraf ödemelerinde herhangi bir ayrıcalık sahibi olmalarına imkan tanımayan bir karar alırsa yöneticiler her ay diğer kat malikleri gibi aidat, yakıt gibi ödemeleri yapmak zorundadırlar.

Yöneticilere maaş ödenip ödenmemesi konusu yönetim anlayışına ve ilgili yasa maddelerine göre değişebilir. Genel olarak apartman yöneticileri normal koşullarda aylık bir maaş almazlar. Çünkü yönetici genellikle kat malikleri kurulu tarafından belirlenen kararlar doğrultusunda belirlenen yönetim giderlerine katılmaz veya belirlenen oranda katılır. Bu giderlere yöneticinin ne kadar katkıda bulunacağı, kat malikleri arasında alınan bir karara göre belirlenir.

Apartman yöneticileri genellikle ayrı bir ücret almadan, belirlenen aylık aidat tutarına katılmazlar. Ancak apartman yöneticisi, diğer kat malikleri gibi masraflara katılmakla yükümlüdür. Örneğin, onarım ve ısınma gibi genel ortak giderlere katılması gerekmektedir. Eğer aidat ödemeleri konusunda belirli bir ayrıcalık tanınmamışsa, yöneticiler her ay diğer kat malikleri gibi aidat, yakıt gibi masrafları ödemekle yükümlü olabilirler.

Yöneticinin masraflara katılıp katılmayacağı veya ne kadar katılacağı konusunda karar, kat malikleri kurulu veya ilgili yönetim organı tarafından alınır. Kat malikleri arasından atanmış olan yöneticinin bu konudaki sorumlulukları ve yükümlülükleri, Kanun ve yönetim planı gereği belirlenir. Bu nedenle, apartman yöneticilerinin ödeme yapması gereken masraflar belirli kurallar ve kararlar çerçevesinde belirlenir.

Geri