AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yonetici yetkileri nelerdir?

Editör

Yeni Üye

Yönetici yetkileri nelerdir?​

Yöneticinin Görevleri ve Sorumlulukları Nelerdir?
- Genel yönetim işlerinin görülmesi yöneticinin görev alanındadır.
- Defter tutulması ve belgelerin saklanmasından yönetici sorumludur.
- İşletme projesinin yapılması yöneticinin görevi kapsamındadır.

Apartman yöneticisinin görevleri nelerdir?​

Apartman yöneticisi, Kanun ve kat maliklerinden aldığı yetkiyle ortak alanların temizliği, arıza ve sorunların giderilmesi, faturaların ödenmesi, aidatların düzenli toplanması gibi konularda çalışmalar yapar.

Apartmanda yönetici kim olabilir?​

Apartmanda yönetici kim olabilir?
Yönetici veya yönetim kurulu, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu ile seçilir. Yönetici veya yönetim kurulu kat malikleri arasından seçilebileceği gibi, kat maliki olmayan kimseler arasından da seçilebilir.

Kimler yönetici sayılır?​

Kimler yönetici sayılır?
Kat malikleri, anagayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışardan seçecekleri bir kimseye veya üç kişilik bir kurula verebilirler; bu kimseye (Yönetici), kurula da (Yönetim kurulu) denir.

Apartman yöneticisinin görev süresi ne kadar?​

Yönetici, kat maliklerinin hem sayı, hem de arsa payı çoğunluğuyla, bir yıl için seçilir. Eski yönetici de tekrardan seçilebilir. Toplu yapılarda yönetim planında aksi belirtilmemişse yöneticinin görev süresi iki yıldır.

Apartman yöneticisi kimler olamaz?​

Kat maliki olmayan yönetici olabilir mi? Yönetim planına, yöneticilerin bağımsız bölüm malikleri arasından seçileceği hükmü konmuşsa kat maliki olmayan yönetici olamıyor. Eğer böyle bir hüküm konmamışsa kiracı da yönetici olabiliyor.

Apartman yöneticisi olma şartları nelerdir?​

Apartman yöneticisi olma şartları nelerdir?
Apartman yöneticisi olmak için gerekli şartlar neler?
- Kişinin güvenilir,
- Akli melikelerinin yerinde,
- Sakin ve iletişimi kuvvetli biri,
- Hukuki mevzuata hakim hakkını hakkı olmayanı bilen,
- Kat maliklerinin hak ve menfaatlerini korumaya yönelik,

Yönetici kimdir kime denir?​

Yönetici kimdir kime denir?
Yönetici; mal ve hizmet üretimi için üretim faktörlerinin bir araya getirilmesini yöneten kişidir. Bir yönetici aynı zamanda girişimci olabilir ya da bir girişimci adına ücret karşılığında bu işi üstlenmiş olabilir.
Kaç daireli apartmanda yönetici olur?​
Anagayrimenkulün sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması mecburidir. Anagayrimenkulün bütün bölümleri bir kişinin mülkiyetinde ise, malik kanunen yönetici durumundadır. Buna göre apartmanda yönetimin kurulmasının zorunlu olması için en az sekiz bağımsız bölümün olması gerekiyor.
Apartman yöneticisi ne ödemez?​
Eğer bu konuda kat malikleri kurulu seçilen yöneticinin ücreti veya yönetim giderlerine katılıp katılmayacağı konusunda herhangi bir karar almamış ise mevcut yönetici kendisine düşen yönetim giderlerinin yarısına katılmaz yani ödemez.

Yönetici yetkileri genellikle belirli görev ve sorumlulukları içerir. Bunlar arasında genel yönetim işlerinin görülmesi, defter tutulması ve belgelerin saklanması, işletme projesinin yapılması gibi konular yer alabilir. Apartman yöneticisinin görevleri ise genellikle ortak alanların temizliği, arıza ve sorunların giderilmesi, faturaların ödenmesi, aidatların düzenli toplanması gibi konuları içerebilir.

Apartmanda yönetici genellikle kat maliklerinin çoğunluğu ile seçilir ve bir yıl için görev yapar. Eski yönetici tekrar seçilebilir ve yönetici olabilmek için güvenilir, akli melekeleri yerinde, sakin ve iletişimi kuvvetli, hukuki mevzuata hakim, kat maliklerinin hak ve menfaatlerini korumaya yönelik olmak gibi şartlar aranabilir.

Apartmanda yönetici olma şartlarına uygun olan kişi "yönetici" olarak adlandırılır ve genellikle mal ve hizmet üretimi için üretim faktörlerini yöneten kişi olarak tanımlanır. Apartman yöneticisinin belirli durumlarda ücret ödemez duruma gelebileceği de söylenebilir.

Özetle, yönetici yetkileri belirli görev ve sorumlulukları kapsar, apartman yöneticisinin görevleri ve seçilme şartları belirli kurallara tabiidir ve apartmanda yöneticilik için belirli bir bağımsız bölüm sayısının gerekli olduğu durumlar da bulunmaktadır. Bu noktalara dikkat ederek yönetici yetkileri hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Geri